Политическите формации, които са участвали в парламентарните избори през ноември,

...
Политическите формации, които са участвали в парламентарните избори през ноември,
Коментари Харесай

Над 7,3 млн. лв. са похарчили политическите формации за изборите на 14 ноември

Политическите обединения, които са взели участие в парламентарните избори през ноември, са изразходвали над 7,3 млн. лева Това демонстрира изследване на Института за развиване на обществената среда.

Най-много средства за акциите си са похарчили „ Демократична България “ - 1 млн. 239 хиляди лева, и „ Продължаваме промяната “ - 1 млн. 237 хиляди, следвани от ГЕРБ с над половин млн. лв..

В топ 5 на най-скъпите акции влизат още Българска социалистическа партия с 360 хиляди лева и Движение за права и свободи със 131 хиляди лв..

Най-голям е делът на медийните услуги, като за отразяването си партиите и обединенията са заделилили близо 5 млн. лева

Следващото огромно перо са разноските за всеобщи прояви и пропагандни материали, за които са отишли над 700 хиляди лева За следващ път партиите не престават да разчитат на непринуден труд в акциите си. По-малко от 1% от всички разноски са отделени за хонорари.

Единствените две обединения, заявили такива, са „ Продължаваме промяната “ и „ Българска социалистическа партия за България “.

Ако цената за получен глас е симптом за успеваемост на акцията, то с висока такава могат да се похвалят от Движение за права и свободи и „ ИТН “.

Двете партии са отделили надлежно 39 стотинки и 76 стотинки за медийно отразяване, с цел да получат 1 глас.

По този индикатор най-скъпо са излезли гласовете за Български народен съюз, „ Бригада “ и „ Пряка народна власт “ и други. „ Цената на глас” на тези партии доближава до 36 лева Те пък са разчитали главно на медийни пакети, с цел да финансират своите акции.

На изборите през ноември м.г. участваха 20 партии и 7 обединения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР