Политически скандал във Великобритания. За първи път в историята на

...
Политически скандал във Великобритания. За първи път в историята на
Коментари Харесай

Борис Джонсън може да стане първи, който ще загуби властта заради санкционната война

Политически скандал във Англия. За първи път в историята на страната членове на държавното управление, водени от министър-председателя, са публично приети за извършители на закона.

Борис Джонсън, брачната половинка му Кери и канцлерът Риши Сунак бяха санкционирани от лондонската полиция за нарушение на разпоредбите за карантина. Те бяха санкционирани за разгулно държание в разгара на тежки блокирания.

През декември 2021 година чиновниците на кабинета на министър-председателя бяха домакини на коледно празненство. „ Гардиън “ разгласява фотоси на премиера и брачната половинка му, заобиколени от няколко държавни чиновници на винено празненство на “Даунинг Стрийт” №10. Заключването беше в действие по това време (беше през май 2020 г.), само че Борис Джонсън сподели на чиновниците, че са се борили сполучливо против „ пандемията “ и заслужават по едно пиво. Друго празненство се организира на рождения ден на Борис Джонсън на 19 юни 2020 година

Местните малките екрани излъчиха фрагменти от конферентната зала в резиденцията на министър-председателя, на които се вижда по какъв начин прессекретарят му Алегра Стратън се смее, до момента в който репетира отговорите на вероятни въпроси на публицисти за празненството и споделя, че „ това е било просто дребен празник с вино и сирене, само че без обществена отдалеченост “. Видеото провокира отвращение. Ръководителят на фракцията на Шотландската национална партия в Камарата на общините Ян Блекфорд прикани Борис Джонсън да подаде оставка. Лидерът на лейбъристите сър Кир Стармър назова оповестеното видео " срамно ".

Борис Джонсън призна, че е нарушил разпоредбите за карантина, които вкара едвам откакто Скотланд Ярд наложи санкции на него и чиновниците му. И тогава с чисто английски цинизъм добави, че откакто е платил санкцията, случаят е завършил и той няма да подаде оставка.

На фона на абсурда рейтингът на утвърждение на Борис Джонсън падна до рекордно ниско равнище за целия му мандат отпред на държавното управление, заяви социологическият институт “ЮГов”. Според допитване на същия институт две трети (66%) от английската общност гледа на Джонсън отрицателно и единствено една четвърт (24%) позитивно, а острите стопански проблеми, предизвикани от санкционната война, вършат рецесията на доверието в управляващи необратими.

Икономиката на Англия на процедура се срина, икономическият напредък спря заради антируските наказания. Инфлацията доближи 30-годишен връх от 6,2%. Националната статистическа работа означи, че скокът на цените през февруари е провокиран от 25% нарастване на сметките за ток и 54% скок на цените на бензина.

Според Центъра за стопански и бизнес проучвания приходите на междинното английско семейство ще паднат с 2553 лири тази година. Очаква се забележителен скок в цените в супермаркетите и бензиностанциите. Центърът предвижда, че инфлацията ще доближи 8,7% през идващото тримесечие и ще остане два пъти по-висока от предстоящото най-малко до втората половина на 2023 година

Особено мъчно ще бъде за пластовете с ниски доходи; споредЦентъра " Цените на храните се повишават на всички места, за разлика от естествените времена, когато някои цени са склонни да се повишават, до момента в който други падат. " В отчет на държавния отдел за пазари на газ и електрическа енергия се споделя, че Англия се чака да преживее рекорден спад в виталния стандарт за последния 70 години.

Фондация “Резолюшън”, английски мозъчен концерн, отбелязва: „ Най-бедната четвърт от семействата, чиито приходи ще паднат с 6 %, ще почувстват максимален спад. Това ще тласне 1,3 милиона души в безспорна беднотия през идната година, в това число 500 000 деца. Това е първият път, когато се следи сходно повишаване на бедността”.

Популярният английски финансов публицист Мартин Люис, прочут със препоръките си по какъв начин да се икономисват пари, сподели, че няма повече хрумвания по какъв начин да се оправи с възходящите разноски за живот. „ Аз съм специалист по икономисване на пари от 2000 година Минах през финансовата рецесия, прекосих през коронакризата. Но в този момент сме в доста по-лошо състояние.Това е просто неприемливо в нашето общество, само че същинската суматоха още не е започнала”, съобщи той.

Междувременно настава суматоха. В Лондон деятели на придвижването “Народно събрание”излязоха на антиправителствена проява. Те са недоволни от повишаването на тока и газа и желаят оставката на премиера и цялото държавно управление. Планирани са митинги в още огромни градове, в това число Ливърпул и Манчестър.

Борис Джонсън, без да предлага ясни ограничения за избавяне на стопанската система, се пробва да разсее хората и измисля безумни планове, като предлагането за изпращане на незаконните мигранти назад в Руанда или за създаване на вятърни мелници за превъзмогване на енергийната рецесия.

След месец английските консерватори ще се провалят на локалните избори, след което ще стартират вътрешнопартиен анализ, а резултатът ще бъде избор на съмнение на Борис Джонсън и избор на нов партиен водач.

Британският министър-председател явно ще стане първият, само че не и последният водач, изгубил властта поради санкционната война, стартирана от Запада против Русия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

посредством Клубовете „ Приятели на “

осведоми, че провежда по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР