Политически сблъсък между Крум Зарков от БСП и Тома Биков

...
Политически сблъсък между Крум Зарков от БСП и Тома Биков
Коментари Харесай

ГЕРБ срещу БСП за протестите: Ние едва си удържаме хората срещу Мутри вън!

Политически конфликт сред Крум Зарков от Българска социалистическа партия и Тома Биков от ГЕРБ, наблюдавахме в Нова тв тази заран. Тезите на двете водещи политически сили бяха ясно изговорени, отношението им към митингите нощес също. Идват ли предварителни избори е въпросът, който последователно набира скорост.
" Конфликтът не е президент прокуратура. И това, което провокира президента не е единствено една обособена преживелица, а свършек на един развой. Конфликтът е сред естественото и ненормалното. „ Мутри вън! “ е апел към завършек на един мутренски метод на ръководство . Управление, не посредством разбиране, а посредством боязън. Не посредством присъединение на жителите, а посредством мачкането им. Не посредством чуване на вопъла им, а посредством стигматизацията им. И този развой ще продължи. И този митинг би трябвало да прерастне – не към НСО или някакъв дребен подробност. Той ще прерастне против една корумпирана система, против фасадна народна власт, против страна, в която законите са единствено на хартия и дали ще ескалира зависи само и единствено от държавното управление, което би трябвало мигновено да напусне ръководството на страната. Да вървим към предварителни избори., да се внесе нова сила в ръководството на политическия живот, другояче все в миналото напрежението ще ескалира ", заключи тезата на БПС Крум Зарков.
" Ние сме привикнали да получаваме ръководството и да влизаме във властта, когато сме спечелили избори. И постоянно по този начин ГЕРБ по този начин е влизало във властта. Оттам нататък,революционни обстановки, в миг, в който България е в последната фаза за влизане в еврозоната. Икономическа рецесия има поради ковид. Ние да оставим ръководството 3 месеца да няма власт на практика, тъй като такава няма по време на служебно държавно управление. После още 3 месеца в следизборни обстановки и да потъне цялата стопанска система, тъй като това ще се случи. А има избори след 7-8 месеца. Ако някой желае да го поддържат българите, да го направи. Ние това и правим… ", отговори му Тома Биков от ГЕРБ.
Борисов видя сюжет против еврозоната и прелом: Те го изкъпаха, той отива и вика – държа Борисов виновен
Служебно държавно управление не значи безредие , безредие значи да имаш власт, която хората към този момент не желаят, не слушат, опонира му Зарков.
Той даде образец с последните подозрения, които се породиха в обществените мрежи и набират скорост, дали рестриктивните ограничения, наложени през вчерашния ден, не са, с цел да се лимитират точно митингите и организиращото се всеобщо плажуване на Росенец във Фейсбук.
Какво ще стане в случай че държавното управление издаде рестриктивна заповед поради ковид? Попита Зарков Виктор Николаев. Според мен няма да се съблюдава. Ще има съмнение, че е поради това да няма митинг, отговори Николаев. “ Всяко едно решение дали е за коронавриуса, дали е за икономическа мярка, дали е за концесия, дали е поради Изборния кодекс, взето от това държавно управление, ще бъде подлагано на основателни подозрения , че цели нещо друго. ”
Контрапротест готвите ли?, попита Виктор Николаев Тома Биков от ГЕРБ. Мисля, че би трябвало да се изчака малко да се успокоят нещата. Ако и ние извадим нашите хора, тъй като имайте поради, че и измежду тях има също непринудено излизали хора. Какво да ги извадим? Не знам по какъв начин да ги спрем. Защото при нас от към този момент година -2 има такива стремежи да излизат непрекъснато . Ние не желаем да изваждаме хората на улицата. Ако политиката изведем на площада, нещата ще станат извънредно комплицирани, извънредно тежки за решение. Има институции, където тези въпроси би трябвало да се решат. Има избори.... Не се целят точните проблеми в тази ситуация, нито НСО е на държавното управление, нито прокуратурата.
Гешев: Г-н Радев се катери по гърба на Прокуратурата, очаквайте всичко от нас
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР