Политически активист, участвал в протест, почина докато е бил задържан

...
Политически активист, участвал в протест, почина докато е бил задържан
Коментари Харесай

Политически активист почина по време на протестите в Аржентина

Политически деятел, взел участие в митинг, умря до момента в който е бил арестуван от полицията, оповестиха управляващите. Видеоклип, оповестен в Instagram, демонстрира по какъв начин полицията на град Буенос Айрес притиска мъжа с лице надолу към тротоара, когато той стартира да крещи и да вика за помощ. На видеото се вижда по какъв начин по-късно служителите на реда обръщат нереагиращия мъж и му вършат изкуствено дишане, преди да бъде откаран в болница. По-късно той умира. Полицията е задържала мъжа и още няколко души към емблематичния за столицата Обелиск, до момента в който се е опитвала да разпръсне митинга. Демонстрациите в страната са поради гибелта на 11-годишната Морена Домингес, която умря откакто е била обрана и бита.

" Полицията ни атакува и стартира да арестува наши другари, преби ни и взеха един сътрудник, който се припадна. Те започнаха да му вършат изкуствено дишане, само че за злощастие той умря ", сподели Лучано Лупи, деятел.

Смъртта на Морена накара всички съществени политически обединения да анулират заключителните си предизборни манифестации преди вота в неделя. Изборите освен ще дефинират кой ще се бори за поста на идващия президент на страната, само че могат да окажат въздействие и върху стопанската система през идващите месеци в очакване да се види по какъв начин ще се оправи крайнодесният, антисистемно надъхан претендент. 

" Предпочитам известно и неприятно държавно управление, в сравнение с дясно държавно управление. Мисля, че корабът може да бъде избавен от поглъщане. Както споделяме през демократичната ера: " Предпочитам демократично държавно управление, а не военно ". Това е тъкмо същата обстановка ", счита Родолфо Лусяу, проектант.

Силно показване на опозицията може да значи, че е допустима безапелационна победа през октомври без втори тур през ноември. Гласуването в Аржентина е наложително, само че санкцията за безучастие в изборите е алегорична. На последните национални избори процентът на гласувалите е бил към 70 %.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР