"Политическата воля за закриването на специализираните съд и прокуратура няма

...
"Политическата воля за закриването на специализираните съд и прокуратура няма
Коментари Харесай

Няма да променим решението си за закриването на специализираните съд и прокуратура: Правосъдният министър

"Политическата воля за закриването на профилираните съд и прокуратура няма да бъде изменена ", сподели за БНР правосъдният министър Надежда Йорданова.

Проектът за промени в Закона за правосъдната власт на правосъдното министерство е оповестен за публично разискване:

"Ние се вслушваме в експертите, в магистратурата и за това по какъв начин да създадем тъй че, всяко дело, което е в правосъдна фаза, да бъде доразгледано, да не бъде прекъснато и да бъде стартирано още веднъж, а да бъде обезпечено безпроблемното им привършване ", разясни Йорданова.

Очакванията на Йорданова са в границите на март законопроектът да бъде гласуван в Народното събрание.

След чуването на премиера Кирил Петков, правосъдният министър и основния прокурор в Брюксел от мониторинговата група на Европейския парламент, Надежда Йорданова съобщи, че се е състояла една дейна и отворена полемика:

"Това, което тревожи Брюксел е, че България и прокуратурата нямат ясни отговори, да вземем за пример за това какво се случва по делата "Магнитски ", че в България следствията не престават прекомерно дълго. Трябваше да давам отговор на въпросите, какво ще създадем, с цел да се прекрати тази процедура едни предварителни производства и следствия да не престават прекомерно дълго.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР