Политическата ситуация в момента е резултат и от образователната система

...
Политическата ситуация в момента е резултат и от образователната система
Коментари Харесай

Учебният терапевт Донка Дойчева: Защо държавните училища у нас отказват да влязат в 21 век?

Политическата обстановка сега е резултат и от просветителната система в България. Към днешна дата тя остава извънредно несъответстваща към потребностите и потребностите на актуалните деца. Това разяснява в ефира на Дарик образователният терапевт и психолог Донка Дойчева.

В учебното обучение се виждат два съществени процеса – от една страна децата са извънредно претрупани, а от друга– се следи всеобща незаинтересованост и вътрешна опозиция към процеса на образование.

Промените в просветителната система, тъй че тази система да стане съответна за актуалните деца, би трябвало да стартират от всяко учебно заведение. Преподавателите и шефовете имат цялостната независимост да стимулират децата и да създадат по този начин, че да образователният развой да бъде забавен, разяснява Донка Дойчева.

Към компликациите, които изпитват децата, би трябвало да има холистичен метод. Тепърва се изследват и проблемите с дислексия и дискалкулия при доста възпитаници, а малко родители и учители се обръщат за помощ към експерти.

Дигиталната раница е нож с две остриета, считат още родители и образователни педагози. Според тях децата остават във виртуалния свят на обществените мрежи извънредно дълго време и потреблението на цифрови учебници и пособия значи, че те няма да откъсват очи от електронните устройства по през целия ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР