Политическата ситуация е хаос, безпътица, безперспективност, несигурност и нестабилност. Двете

...
Политическата ситуация е хаос, безпътица, безперспективност, несигурност и нестабилност. Двете
Коментари Харесай

Нинова: Партиите в сглобката втвърдиха тона и тикат страната към нови избори

„ Политическата обстановка е безпорядък, обърканост, безперспективност, неустановеност и неустойчивост. Двете страни втвърдяват тона и от ден на ден наподобяват нещата, че отиваме на избори 2 в 1. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на NOVA News.

Тя разгласи, че социалистите са подготвени за избори. „ Ние останахме единствената опция на тази сглобка и единствените поредни в битката си с модела „ ГЕРБ “ и Борисов на задкулисие и паралелна страна от 2016 година насам. Вярвам, че хората към този момент са се уверили и че не предаваме нашите гласоподаватели, а пазиме техните ползи “, уточни Нинова.

Коментирайки вероятните разновидности за ново държавно управление след предварителни парламентарни избори, тя напомни разновидността, който Българска социалистическа партия предложи при съставянето на настоящето ръководство.

„ Тогава предложихме надпартийно, експертно, национално, програмно и с избран период на деяние държавно управление. Т.е. да има 5-6 задания, тези задания да имат период за осъществяване и да има отчетност пред Народното събрание. Ако ги извършва, продължава. Ако не ги извършва – си отива. Тогава това наше предложение не се одобри и се пристъпи към този незаконен сговор сред „ борците против мафията “ и мафията. Виждате резултатът какъв е “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

„ Още с подписването на контракта за присъединение към Европейски Съюз, България е приела да вкара еврото. Но въпросът е по кое време да стане това. Ние сме „ за “ приемане на еврото, само че считаме, че сегашният миг не е подобаващ “, сподели още Нинова. По нейните думи България не покрива изискванията за влизане в еврозоната и влизайки по този метод, рискът да пострадат българските жители и българската стопанска система е доста огромен.

„ Изискването за инфлация, да вземем за пример, е 3%, а за 2023 година в България тя е 9,5%. Когато не си квалифициран и влизаш с такива индикатори, рискът е да се влошат и стопанската система, и живота на хората “, акцентира тя.

„ Картината в правосъдната власт демонстрира редом правораздаване – едно публично за пред света и едно подмолно за специфична група хора. Всеки ден излизат все по-ужасяващи обстоятелства. Това е прогнила система. Не съм оптимист, че парламентарната комисия може да свърши сериозна работа “, счита Корнелия Нинова.

И уточни решение: „ В момента има потребност от десетина смели прокурори. Всеки прокурор може да се самосезира и да стартира следствие. Десет смели мъже или дами, които да стартират следствие, да го доведат до край и да стигнат безусловно до политиците, които през всичките тези години са покровителствали такива схеми. “

Тя бе безапелационна, че ръководещото болшинство няма предпочитание да реши този проблем. „ Промените в Конституцията доведоха до това прокуратурата да бъде овладяна още веднъж политически. И в случай че до момента е имало едни кръгове там, в този момент да има други. Те нямат Закон за правосъдната власт, който дават обещание от дълго време. КПКОНПИ не работи, тъй като не е приведена в действително положение да работи и няма закон за нея. Висшият правосъден съвет и инспекторатът към него са същите. Това са хората, които през тези години, в случай че са знаели, са мълчали, а в случай че не са знаели – са бездействали и не са създали нищо. Как очаквате мафията в правосъдната система да проверява мафията и да я накаже? Няма по какъв начин да стане “, аргументира се водачът на Българска социалистическа партия.

„ Не разбирам за какво сътрудниците се опасяват от волята на членовете на Българска социалистическа партия. Защото решението не е нито за изключване, нито за наказване, а членовете на софийската организация и да си изберат управление и да се произнесат сбъркало ли е това управление или не е “, разяснява Нинова по отношение на взетото от Националният съвет решение поради дейностите на общинските съветници от Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет.

И акцентира: „ Не можеш преди избори да приказваш, че ще се бориш с мафията ГЕРБ в София, с модела на Борисов и Фандъкова, и след изборите да се прегърнеш с този модел и да го върнеш във властта, както на национално равнище направиха ПП-ДБ. Не можеш да предадеш хиляди гласоподаватели единствено поради това да си разделиш 4-5 поста в комисиите. Цинизъм е със своите гласове да дадеш комисията за битка с корупцията в Столичната община на ГЕРБ. “

Тя бе безапелационна, че е операция аргументът, че по този метод се е отпушила работата на Столичния общински съвет.

„ За да тръгне СОС, трябват 31 гласа. ПП-ДБ и ГЕРБ, които имат 40, гласоподаваха и отпушиха работата му. Питаме нашите хора там, вие за какво се присъединихте, откакто сглобката има задоволително гласове и без вашите “, изясни Нинова.

„ Виждаме колаборация сред нашите общински съветници и ГЕРБ. И изменничество към гласоподавателите, което е по-важното. Не може партията 10 години да се борим с този модел и на другия ден ти да се прегърнеш с мафията “, заключи водачът на БСП
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР