Политическата система в България е в дълбока криза. Необходим е

...
Политическата система в България е в дълбока криза. Необходим е
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Политическата система у нас е в дълбока криза

Политическата система в България е в дълбока рецесия. Необходим е диалог сред партиите по какъв начин да излезем от тази рецесия и да върнем политиката, където ѝ е мястото, с съответни дейности. Това съобщи пред БНР зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Според него това, за което си приказват политиците, все по-малко визира хората. По думите му ГЕРБ би трябвало да инициира разговора сред партиите, с цел да не се повтори същата обстановка след идващите парламентарни избори. Дончев уточни, че по-голямата опасност е партиите да кажат, че демокрацията е неработеща система и да се търси различен път.

Депутатът означи, че хората, които са разочаровани от цялата политическа система, пробват разнообразни неща, от време на време с готовност и оптимизъм, от време на време да санкционират партиите.

По отношение на отхвърлената, Дончев съобщи, че политическата логичност за едно ръководство е да има групиране към най-големия. Такава е логиката на търсене на болшинства. Каква логичност има някой, отказал ти поддръжка, да търси твоята? Това значи, че няма доверие и цели, посочи той. Според него вариантите за разговор за сформиране на кабинет са изчерпани.

Голямата цел на партиите е взаимното заличаване и това не може да докара до нищо, сподели още той.
 Борисов си приключил работата - победил на изборите и то потентно
Борисов си приключил работата - победил на изборите и то потентно

Костадин Костадинов бил новият Пеевски в парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР