Политическата отговорност носи този, който създаде този кабинет – г-н

...
Политическата отговорност носи този, който създаде този кабинет – г-н
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Ако има натиск за смяна на някого от номинираните за министри, той ще мине по-скоро през медиите

Политическата отговорност носи този, който сътвори този кабинет – господин Главчев, както и политическите сили, които стоят зад това държавно управление. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз политологът Петър Чолаков в отговор на въпрос кой би трябвало да носи отговорност за оферти през днешния ден състав на служебно държавно управление от номинирания за длъжностен министър председател Димитър Главчев.

Аз виждам главно въздействие на ГЕРБ, имайки поради, че и министър-председателят е непосредствен до партията. Поглеждайки и министрите, мисля, че много мощно, преобладаващо е въздействието на ГЕРБ. Това държавно управление е на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, с някои бележки под линия, съобщи Чолаков.

По думите му след измененията в Конституцията ролята на президента Радев при съставянето на служебния кабинет е сведена просто до " гумен щемпел ".

След конституционните промени той не носи и политическата отговорност. Дали изборите ще бъдат почтени, отговорността пада на плещите на господин Главчев и на министрите, които е избрал, уточни политическият анализатор.

По думите му, в случай че има напън за промяна на някого от номинираните за министри, той ще мине по-скоро през медиите. Обикновено това е пътят – посредством дискредитация на една или друга фигура в общественото пространство. Ако някой от министрите бъде дискредитиран, той може да бъде заменен от господин Главчев до вторник, уточни Петър Чолаков.

Той разяснява и свадите към вътрешния министър в оставка и номиниран за длъжностен министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Над главата на господин Стоянов от месеци насам са се събрали буреносни облаци, още от митингите против Българския футболен съюз и Борислав Михайлов. И до момента този човек си стои на поста, защото съгласно мен зад него има ползи от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Така че съгласно мен по-скоро той няма да бъде заменен, означи Чолаков.

" Продължаваме промяната – Демократична България " ще бъдат съпротива на настоящия длъжностен кабинет и по този метод ще се опитат да върнат доверието на гласоподавателите се, които са се отвърнали от тях. Това ще е мъчно, по-скоро няма да съумеят, предвижда политологът.

Надявам се изборите да бъдат почтени. И господин Главчев, и Калин Стоянов, и всички, които вършат изборите, ще бъдат следени под лупа. Мисля, че изборите ще бъдат почтени. Ще има нарушавания, само че се надявам да не бъдат фрапантни. Това, че европейските и парламентарните избори ще са на една дата, е хубаво, тъй като евентуално ще има малко по-висока изборна интензивност, сподели още Петър Чолаков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР