Политическата обстановка в САЩ е напрегната. В Конгреса и в

...
Политическата обстановка в САЩ е напрегната. В Конгреса и в
Коментари Харесай

Ген.Съби Събев: Украйна ще бъде в много по-силна военна позиция през 2024 година

" Политическата конюнктура в Съединени американски щати е напрегната. В Конгреса и в Камарата на представителите има разделяне. В Сената се стопира пакета от помощи, пожелан от американския президент за Украйна, Израел и Тайван, както и за възстановяване на сигурността по южната граница на Съединени американски щати ", изясни пред БНР ген. Съби Събев.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12197
Това посещаване на Зеленски има за цел да разсее някои подозрения в американските конгресмени във връзка с крайната цел на войната, която води Украйна против нашествието на Русия, означи генералът.

" Без забележителното финансиране на Съединени американски щати за войната, Украйна ще срещне много компликации. Има мнение, че украинската контраатака се е провалила, само че това е много пресилена оценка. Основната цел – да бъде пресечен земния кулоар с Крим и да излезе украинската войска на Азовско море, на този стадий не е постиганата, само че някои спомагателни цели са поситигнати. Сред тях е нанасянето на оптимално проваляне на съветските окупационни сили и на удари по дълбокия гръб. Изгонването на съветския черноморски флот от Севастопол също е забележителен триумф. Това ще бъде показано пред американския Конгрес, с цел да видят, че контраофанзивата на Укарйна не е цялостен неуспех, както се пробват да я показват някои анализатори ".

Ген. Събев чака, че ще бъде отблокирана тази помощ за Украйна и за Израел.

" Американските конгресмени ще схванат неотложнотта й. Украйна не може да престане да се съпротивлява. Не може да се разреши на Русия да победи, тъй като това ще промени интернационалния ред и сигурност. Русия разчита на продължителна война и към този момент не е сама. Получава помощ от Северна Корея, Иран и някои други страни. Но Украйна е поддържана от близо 50 страни и мисля, че в последна сметка ще надделее. Най-вероятно през 2024 година ще се получи дълго чаканият поврат във военните дейности. В момента се разисква нова тактика, която да бъде приложена през идната година. Очаквайки новите въоръжения, които ще получи, Украйна ще бъде в доста по-силна военна позиция през 2024 година ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР