Политическата обстановка в България ни прави много по-уязвими в международните

...
Политическата обстановка в България ни прави много по-уязвими в международните
Коментари Харесай

Илхан Кючук: РСМ се възползва от политическата ситуация у нас

Политическата конюнктура в България ни прави доста по-уязвими в интернационалните връзки. Скопие се възползва несъстоятелно от тази наша объркана политическа обстановка . Това съобщи пред БНР евродепутатът Илхан Кючук.

Той разясни, че следва да се прегледа отчетът за Северна Македония във външната комисия на Европейския парламент. По думите му има задълбочени отчети за РСМ, които отразяват позитивните страни, само че също по този начин отразяват и регреса. Препоръките са да се вкарат законодателни и институционални механизми, с цел да може Охридското съглашение да се извърши в неговата целокупност, добави евродепутатът.

Според него единственият метод да излезем от порочния кръг на обвиняванията, е да потърсим законодателни и институционални механизми. Противното значи да сътворяваме описи, посочи той.

да влезе в РСМ. Ангел Джамбазки и Александър Йорданов бяха част от взаимната парламентарна комисия на Европейския парламент и посетиха Скопие. Каква е разликата? Тук има доста неясноти. Трябва да се изкаже всичко това на глас и да се опитаме да излезем от този циничен кръг на връзки, уточни Кючук,
 Депутатите се наскърбиха на РСМ, че ни съпостави с Русия
Депутатите се наскърбиха на РСМ, че ни съпостави с Русия

Има Такъв Народ излезе с декларация от трибуната на Народното събрание

По думите му  е готово да съсипе всички положителни планове . Не може да вървим единствено по пътя на негативизма, да търсим опълчване. Когато институционално се приказва от такова високо равнище, би трябвало да се реагира и българската страна реагира. Но дружно с това би трябвало да се потърсят и европейски механизми, Европейски Съюз да подсигурява високите демократични стандарти в Северна Македония, разясни евродепутатът.

Ние не можем да споделяме кой да влезе в работните групи в РСМ за измененията в конституцията и не трябва да се стига до обстановка, в която да наподобява, че България упражнява недодялан външнополитически напън и се меси във вътрешните работи, добави той.

По отношение на като еврокомисар, Кючук съобщи, че в този момент българското държавно управление би трябвало да излъчи идващия еврокомисар. Празен ще бъде столът на България. Въпрос на време е, бих посъветвал час по-скоро, когато има постоянно държавно управление, да бъде излъчена идната номинация за еврокомисар, сподели още той.
 Пред Съвета на Европа Йотова се оплака от отношението към българите в РСМ
Пред Съвета на Европа Йотова се оплака от отношението към българите в РСМ

Вицепрезидентът удостовери българската позиция против войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР