Политическата ни система е в трайно кризисно състояние – личи

...
Политическата ни система е в трайно кризисно състояние – личи
Коментари Харесай

Експерт: Политическата ни система е в трайно кризисно състояние

Политическата ни система е в трайно спешно положение – проличава си по всичко. Това сподели за предаването „ Софийска естрада “ по Радио „ Фокус “ Андрей Велчев - лекар по Политология и учител в ПУ „ Паисий Хилендарски “. Според него от това положение може да се излезе бързо и последователно, само че ще бъде мъчно и ще би трябвало да се мине през разнообразни преходни форми.
„ Това, което наблюдавахме, е разумно и неизбежно с всичко ставащо през последните години в политическата ни система и в политическата ни действителност. Може би най-трагично за всички ни е, че макар изводите от пандемията не се научихме да поддържаме връзка на положително равнище и не се научихме да имаме прекрасен разговор между тях. Това за политиците е един доста значим и неизменим развой от цялото им битие “, сподели още специалистът.
Андрей Велчев бе безапелационен, че по обособени въпроси са били вероятни полемики, диспути и диалогични решения, само че единствено в пленарна зала - когато публицистите не са там, няма включени микрофони и когато политиката не се трансформира в следващото шоу. „ Едно предаване безспир и едно място, което е естрада на обидни реплики сред уважавани народни представители – някои с опит, а други, които занапред вършат положително усещане, което те към този момент нямат втори късмет да създадат “, добави той.
За политиката трябват хора, които имат малко по-друг опит, а друг, който е от телевизионната и друга естрада, посочи Андрей Велчев. Според него, от началото на митингите през 2020 година е ясно, че обществото сигурно има потребност от значително възобновяване на политиката. Без разговор по главните въпроси се стига до още по-дълбока рецесия, която не е толкоз политическа, колкото е безконечният проблем за междуличностното напрежение в партиите. Тя от години е заседнала в българското общество, и от години това е една от аргументите хората да са отблъснати. Защото не се приказва за решение на бъдещи политики и по какъв начин да бъдат оттук насетне, а се приказва за това кое име на кой пречи и кой не може да преодолее наличието на различен, изясни Андрей Велчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР