„Политическата криза, в която се намираме, не се дължи само

...
„Политическата криза, в която се намираме, не се дължи само
Коментари Харесай

Партията на Ченалова се гласи за местния вот през 2023-а

„ Политическата рецесия, в която се намираме, не се дължи единствено на обединението, ръководена от Политическа партия, управлявала до момента, а на неналичието на управнически опит в новите партии, които влязоха в Народното събрание. От друга страна - партиите на статуквото са непреодолимо опротивели на българските жители.

Като жител аз не виждам опция в някой, който да удовлетвори желанията на българите и да реализира най-малката цел - да стабилизира ръководството в страната ".

Този коментар направи пред БНР Румяна Ченалова, правист и някогашен арбитър.

Според нея Политическа партия са изгубили доверието на хората, тъй като са се оказали хора без житейски и политически опит, които са разчитали единствено на себе си.

Тя акцентира, че това, което се случва в страната, предвещава една следваща рецесия в ръководството:

" И след предварителните избори през есента няма да се образува държавно управление. Хората, които са управлявали и имат политически опит, и тези, които в този момент стъпват във властта, няма по какъв начин да се обединят, тъй като задачите им са разнообразни, равнището на подготвеност е друго. Чака ни поредност от избори ".

Ченалова уточни вид за решение на рецесията:

" Едно обединяване на тези сили, които се разграничават освен от статуквото ГЕРБ, само че и от всички политици, партии и държавни управления, които имаха за цел главно източване на парите от европейските фондове. Обединението на тези сили ще бъде първата глътка въздух ".

Почтеност и подготвеност - това са качествата, които юристката открои като най-важни за политиците:

" Ако идващото Народно заседание има силите да одобри един закон за честност, т.е. за предварителна инспекция на тези, които са отпред на всяка от трите управляващи и надолу по вертикалата, тогава и качествените и честни хора ще се включат ".

Румяна Ченалова изрече мнение, че предизборно обединяване на Политическа партия и Демократична България ще има " най-малък късмет да влезе в идващия парламент ".

Бившата съдийка заяви, че взе участие в новосформирано гражданско придвижване, което " има за цел да разшири опцията за присъединяване и надзор на българските жители в ръководството ".

" Не сме решили дали ще участваме в изборите, които предстоят. Може би в локалните (през 2023-а, б.ред.) - да ", изясни още Ченалова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР