Политическата криза у нас навлезе в нова фаза. Какво следва

...
Политическата криза у нас навлезе в нова фаза. Какво следва
Коментари Харесай

Политолози: Води се мръсна война, и ИТН, и „Продължаваме промяната“ губят


Политическата рецесия у нас навлезе в нова фаза. Какво следва след разцеплението в Има Такъв Народ, за bTV Новините разясниха политолозите Христо Панчугов и Петър Чолаков.

„ Мен ме изненадат държанието на политиците, които внезапно намират в себе си катарзис. Пресконференцията през днешния ден на министъра, който в прав текст сподели, че до момента е прикривал Слави Трифонов във всичко и повече не може да търпи, щото мафията е завладял. „ ИТН “, а това е класическо държание, в което нали не харесваме схемата, в която не участваме. Големият въпрос беше докога ще продължи това прикриване. по кое време осъзнаха, че има кардинален проблем - когато вършиха партията, когато бяха министри или когато стопираха да бъдат министри и каква ще е премията за това, т.е. дали ще забележим една нова министерска позиция за този човек, откакто е намерил в себе си този катарзис. Стои несериозно най-много тъй като се приказва за правила. Крайно време е апропо и „ Продължаваме промяната “, и тези, които напущат „ ИТН “, да кажат кой е правилото, с цел да знаем и ние да можем да се ориентираме “, съобщи Панчугов.

„ Тече много мръсна война. Тя беше студена война тези 6 месеца. Сега мина в яростна мръсна война, при която се замерят и „ Продължаваме промяната “, и „ ИТН “. Според мен ще си навредят взаимно. Няма да има някой, който да завоюва от това замерване и евентуално и електорално също няма да им се отрази изключително добре. Не бих желал дори да влизам в елементи. За разбирам, че за аудиторията това е забавно кой какво споделил кой какъв брой бил подкупен и по този начин нататък. Но въпреки всичко в последна сметка. Въпросът е да се привлекат нови гласове. Как ще привлечеш нови гласове, когато непрестанно се сложи себе си, само че скоро си сътрудници в един отрицателен подтекст? “, разяснява Чолаков.

„ Това обаче ще докара ли до по този начин до постигането на болшинство е до устойчиво държавно управление излизане от рецесията няма да реши казуса на сегашните ръководещи, в това число с тези нови депутати, които си взеха, както се споделя. Защото това е един извънредно неустойчива структура. Сега скърбя за образеца, който ще дам - който е предал, ще съобщи отново. Сега нали има някаква полза, която виждат очевидно да работят с „ Продължаваме промяната “. Следващият миг могат да намерят да видят полза в нещо друго, тъй че самата структура не мисля, че ще бъде изключително устойчива и да ви кажа късият вид, несъмнено на разбора, че нямаме доста време. Наесен ще се избира сред Борислав и Костадинов, това е ситуацията “, сподели Чолаков.

Размахването на компромати като записи е нещо, което сме виждали в предишното и къде е новият морал, който се обещаваше, уточни Панчугов, съгласно който от протичащото се печелят единствено антисистемните партии.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР