Политическата криза дойде твърде рано за ГЕРБ и ДПС"По време

...
Политическата криза дойде твърде рано за ГЕРБ и ДПС"По време
Коментари Харесай

Огнян Минчев: От разумна гледна точка правителството трябва да оцелее

Политическата рецесия пристигна прекомерно рано за ГЕРБ и Движение за права и свободи

"По време на парламентарния спор през днешния ден чухме възторг, страст, завист, които основават усещане за първичен и блудкав цирк. Ерозията до равнище на нецензурност и развихрилата се прочувствена завист направиха усещане през днешния ден ".

Според него подмолно се води мощна борба за гласове, само че "от резултата на гласуването ще се види по какъв начин е завършила тази борба ", сподели пред политологът доцент Огнян Минчев.

"Въпреки отблъскващия възторг на днешните диспути в Народното събрание надали има повече от една парламентарна група, която да желае закриването на този парламент. Това е партия "Възраждане ", която жадува да влезе в Народното събрание с по-голяма група ".

В предаването "Нещо повече " политологът уточни, че в случай че държавното управление падне на следващия ден, възможностите за попречване на избори през есента понижават съществено.

"От рационална позиция държавното управление би трябвало да оцелее. Но дали тези рационални учредения ще вземат връх на фона на цялото това настървение и на цялата персонализация на политическия спор? Ако държавното управление оцелее, ще има преконфигуриране. Но при започване на новия политически сезон ще стартират реализациите на новите сюжети на обособените партии и играчи ".

По думите на доцент Минчев президентът е минал всевъзможни граници във властолюбието и в безпринципността си:

"Той не изпитва стеснение от обстоятелството, че държавното управление е съединено от него. То произтече от цялостния политически развой, който Румен Радев ръководи в границите на две служебни държавни управления. Умиването на ръцете от целия този развой е отблъскващо и грозно ".

И акцентира, че политическата рецесия е пристигнала прекомерно рано за партии като ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР