Политическата и материалната подкрепа на Китай за Русия е в

...
Политическата и материалната подкрепа на Китай за Русия е в
Коментари Харесай

Блинкън: Подкрепата на Китай за Русия е в разрез с интересите на САЩ

Политическата и материалната поддръжка на Китай за Русия е в прорез с ползите на Съединените щати , съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън , представен от Ройтерс.

В същото време той посочи, че към този миг Вашингтон не разполага с доказателства Пекин да е доставил на Москва " смъртоносни оръжия " за нейната война против Украйна.

Блинкън приказва пред комисията по външните работи към Сената на Съединени американски щати броени часове след края на визитата на китайския президент Си Цзинпин в Русия . Си беседва в понеделник и вторник с съветския си сътрудник Владимир Путин по време на първата си аудиенция в чужбина, откакто бе избран отново по-рано този месец за невиждан, трети мандат на поста.

Посланието от срещата Путин-Си е, че има опция на американския диктат , съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от ТАСС.

Значението на войната в Украйна се разгръща надалеч оттатък тази страна, като спорът оказва надълбоко влияние в Азия, акцентира Блинкън. Той се аргументира, че Китай гледа " доста деликатно " какво се случва в Украйна и ще извлече поучения от това по какъв начин се
Всичко за Вашата сватба
опълчва светът на съветската експанзия.

Комунистически Китай счита Тайван за своя територия и e подготвен да отбрани претенциите си към демократичния самоуправляващ се остров и със мощ, в случай че се наложи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg