Политическата група Български възход приема писмото на Иван Гешев до

...
Политическата група Български възход приема писмото на Иван Гешев до
Коментари Харесай

Гешев: Едва ли днес може да решим всички проблеми

Политическата група " Български напредък " приема писмото на Иван Гешев до 240-те депутати като знак за протегната ръка. Това сподели водачът на партията Стефан Янев, който одобри през днешния ден следобяд основния прокурор в зала " Запад " на Народното събрание.

" Разбирането на прокуратура е, че надали през днешния ден може да решим всички проблеми, само че можем да сложим едно положително началото ", сподели обвинител номер едно по време на срещата. 

По думите му е належащо институциите да си сътрудничат и разговорът да се усъвършенства. Той съобщи, че българската прокуратура не се тормози да разисква всевъзможни проблеми и да взе участие в тяхното решение.

Съгласен съм, че неналичието на функционалност и връзка сред институциите води до резултата, че обществото ни е уверено, че у нас няма правдивост, сподели водачът на " Български напредък ".

В наше лице имате сътрудник, който да оказва помощ и към законодателство, което да води към правдивост, добави той.

" Не сме тук, с цел да пазиме прокуратурата, наясно съм с нейните проблеми, не желая да трансферира отговорността на съда, или на Министерство на вътрешните работи, което е в насипно положение, въпреки в този момент има опити да се промени. От промени има потребност цялата система ", сподели Иван Гешев.

Вторият кръг от проблеми е обвързван с отговорността на магистратите. Българската система за надзор върху магистратите не е ефикасна, сподели основният прокурор. Ако магистрат бъде глобен или уволнен, той ще бъде върнат от Върховен административен съд.

Третият кръг от проблеми е кадровият, който стои пред цялата страна, счита Гешев.

Той добави, че прокуратурата желае взаимоотношение и да се вземат решение действителните проблеми на жителите.

Според него във връзка с съда да анулира отводите на прокуратурата да образува досъдебни производства би трябвало да има конституционна промяна. Той персонално бил за избран кръг от каузи да има надзор на отводите. Неговите заместници били срещу.

" Но аз съм за конституционна промяна и за надзор на отводите върху някои каузи ", заяви Иван Гешев.

Миналата седмица основният прокурор изпрати писмо до всеки един от 240-те определени за народни представители в 48-ото Народно заседание. В него той приканва за незабавна правна промяна за преодоляване на престъпността и разговор сред институциите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР