Политическата безизходица във Великобритания не е много по-различна от тази

...
Политическата безизходица във Великобритания не е много по-различна от тази
Коментари Харесай

Заради Brexit британското правителство не се занимава с нищо друго

Политическата невъзможност във Англия не е доста по-различна от тази в Съединени американски щати, написа английският вестник The Guardian в своя коментарна публикация, представена от Агенция " Фокус ".
Акцентът на материала е, че английското държавно управление не работи по нищо друго, с изключение на по Brexit. Кабинетът не се занимава съществено даже с настоящи въпроси, които би трябвало да бъдат решавани, с цел да може страната да действа обикновено.
В Съединени американски щати една четвърт от федералното държавно управление не прави нищо поради неналичието на бюджет, въпреки че чиновниците още получават заплати и официално са на работа. Доклад на Bloomberg под надслово " Brexit е довел Англия до на практика стоп ", изрично заключва, че " Англия - като административна единица - на процедура е спряла да работи ".
Лидерите на локалните управляващи и огромните компании установяват същото и се оплакват, че не могат да вземат решения поради държавното управление, парализирано от Brexit. Както се сподели в отчета на Bloomberg " всичко, което не е обвързвано с Brexit, бива отсрочено за несигурно бъдеще. Дори ежедневната работа по ръководството на страната страда. Министрите просто не разполагат с време да се грижат за потребностите и упоритостите на елементарните жители ". Затова Англия има лично " прекъсване " на държавното управление: то е малко по-тихо и по-малко смело от американския му братовчед. Нещо повече, тъкмо както в Америка, то също е породено, въпреки и индиректно поради миграцията.
Това, което се има поради, е повода, заради която Англия е в тази съответна неразбория на Brexit. Защото коя е най-червената от всички червени линии на Тереза Мей? Това е премахването на свободното придвижване на хора. С други думи, да устоя мигрантите. Ако Мей беше по-гъвкава по този въпрос, можеше да има напълно друг Brexit. Например Англия би могла да избере дали да остане както в митническия съюз, по този начин и в единния пазар, като по този метод се заобикаля целия въпрос за твърда граница в Ирландия - въпросът, който обрече договорката на Тереза Мей. Но не, Мей нямаше да го утвърди. За страдание, същото важи и за лейбъристите: те също отхвърлят участието в единния пазар частично, тъй като това би довело до свободно придвижване. Това е една от аргументите, заради които лейбъристите се опълчват на компромисисен вид " Норвегия плюс ". И двете съществени партии заемат такива позиции по същата причина, заради която Тръмп желае своята стена: да блокира влизането на хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР