Политическата безизходица в Германия се задълбочи. Преговорите между консервативния блок

...
Политическата безизходица в Германия се задълбочи. Преговорите между консервативния блок
Коментари Харесай

Политическите преговори в Германия се провалиха

Политическата невъзможност в Германия се задълбочи. Преговорите сред консервативния блок на Ангела Меркел, „ Свободните демократи “ и „ Зелените “ за ръководеща коалиция се провалиха, оповестиха немските медии.

„ Свободните демократи “ се отдръпнаха от предварителните договаряния късно нощес. „ По-добре е да не се ръководи, в сравнение с да се ръководи неприятно ", сподели пред медиите в столицата Берлин водачът на придвижването Кристиан Линднер.

Между трите политически сили обаче има съществени разлики, изключително по въпросите за миграцията, финансите и климата. За първи път в Германия се чака да бъде образувана коалиция от три ръководещи партии. До този миг моделът бе с две огромни политически сили, които ръководят дружно.

Политическият разговор обаче е подложен под въпрос, тъй като либералите не са подготвени за отстъпки и по всичко проличава, че не желаят да ръководят непременно. Ангела Меркел изрази страдание за неуспеха на договарянията за ръководеща коалиция.

Меркел сподели, че ще се срещне с президента Франк-Валтер Щайнмайер, с цел да го осведоми, че не е съумяла да се споразумее за ръководеща коалиция със „ Свободните демократи “ и „ Зелените “. „ Като канцлер ще направя всичко допустимо страната да се ръководена добре в сложните седмици, които предстоят ", акцентира Меркел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР