Политическата акция срещу Доналд Тръмп с повдигнатото обвинение за подкуп

...
Политическата акция срещу Доналд Тръмп с повдигнатото обвинение за подкуп
Коментари Харесай

Д-р Борислав Цеков: Акцията срещу Тръмп с повдигнатото обвинение за подкуп съживява предизборната му кампания

" Политическата акция против Доналд Тръмп с повдигнатото обвиняване за рушвет съживява предизборната му акция, която до момента вървеше неенергично. Юридически това обвиняване е несъстоятелно. Това консолидира във висока степен поддръжката за Тръмп. Преди часове излезе и следващото социологическо проучване, което демонстрира, че поддръжката за Доналд Тръмп се изстрелва нагоре ". Това сподели пред БНР доктор Борислав Цеков, създател на книгата " Доктрината Тръмп против неолибералния глобализъм ".

И разясни, че това се прави в този момент, с цел да може евентуалният конкурент на Тръмп във вътрешната предизборна акция в Републиканската партия – Рон Десантис, да се срине по поддръжка, както се и случва.

" Хипотезата, която се чува, е, че екипът на Джо Байдън, който явно е решил да се кандидатира, се пробват да моделира вътрешния избор в Републиканската партия, тъй като съгласно техните изчисления, в случай че през 2024 година има римейк на борбата " Тръмп – Байдън ", те биха имали по-голям късмет да победят, в сравнение с, в случай че републиканците излъчат Десантис. Тази политическа акция цели да отпадне кандидатурата на Десантис ".

Цеков уточни, че радикализацията на либерали и прогресисти през последните години е извела до кресчендо политическата ненавист: " Това разделяне е съществувало постоянно, само че в този момент го виждаме още по-ясно, тъй като се очерта и в света. Едно усмиряване на тези настроения може да настъпи след прочут реванш на Доналд Тръмп. Сега повече от половин Америка е гневна поради предните избори. Голяма част от тези хора счита, че те са откраднати. Този яд не е липсващ. Когато в едно общество тлее яд, до момента в който не се откри отдушник, постоянно води до разделяне и борба ".

Той предвижда, че екипът на Тръмп ще ожесточи реториката против Джо Байдън и ще цели реванш непременно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР