„Политическа партия Възраждане по Закона за достъп до обществена информация

...
„Политическа партия Възраждане по Закона за достъп до обществена информация
Коментари Харесай

Депутат от „Възраждане“ отговори на Мараджиев: Да преминем към решаването на важните проблеми за града

„ Политическа партия Възраждане по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ) упорства кметът на град Стамболийски да даде контракта с компания „ Диляна 1989 “ ЕООД, която обслужва вендинг автоматите за кафе в града “, пишат в своя позиция от партия „ Възраждане “.

Поводът е коментар в обществените мрежи на кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който се възмути, че депутатът стопира колата си пред входа на общината и запушва достъпа на жителите.

От партията прецизират, че запитването е отправено от народния представител от Възраждане Стоян Таслаков във връзка със сигнал, получен от жители, съгласно който машините са свързани към общинската електропреносна мрежа без измервателни уреди (електромери).

Ето и останалата част от позицията на партията:

Припомняме, че в гр.Стамболийски до неотдавна имаше режим на тока, който остави града цяла седмица в мрак, и в случай че информацията по сигнала бъде доказана, то тя е в прорез с публичния интерес.

Във връзка с това Стоян Таслаков внесе питане, с цел да откри заплаща ли общината скъпия ток, с който обезпечава активността на частна компания.

Въпреки че законът задължава кметовете на общини да дават отговор по ЗДОИ, кметът на Стамболийски отхвърли отговор. Отказът се апелира от Стоян Таслаков, който посети община Стамболийски, с цел да внесе жалбата.

Публикация в обществената мрежа фейсбук на кмета Мараджиев сподели, че импортираната тъжба несъмнено го тормози. В нея той, като се изключи че употребява нахален език, посредством клюка насочва публичното внимание към друга обстановка. Кметът Мараджиев упреква Таслаков в блокиране на входа на общината.

Възраждане приканва кмета да отговори на запитването, като даде контракта с посочената компания, с цел да може да преминем към решаването на значимите проблеми на града като преустановяване на корупционните практики, в които мощно се надяваме, че няма да се окаже забъркан самият кмет. Съмненията, които дейностите на кмета пораждат в жителите, демонстрират, че той няма нужния престиж и качества, с цел да заема длъжността на градоначалник. Становището на Възраждане е, че той би трябвало да бъде освободен от поста на кмет на град Стамболийски и да бъде разследван.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР