Политическа партия МИР е готова да управлява държавата. Това заяви

...
Политическа партия МИР е готова да управлява държавата. Това заяви
Коментари Харесай

Симеон Славчев: ПП МИР е готова да управлява държавата |

Политическа партия МИР е подготвена да ръководи страната. Това съобщи ръководителят на политическата мощ Симеон Славчев, в отговор на журналистически въпрос в Българска телеграфна агенция.

Лидерът на Политическа партия МИР, членове на управлението и специалисти показаха главните визии на партията в областта на националната сигурност, както и при ръководството и предотвратяването на рецесии.

" Политическа партия МИР има упоритостта да ръководи освен Министерството на защитата, само че и цялата страна. Смеем да твърдим като една от младите партии, че имаме достатъчната експертиза във всяка една сфера, във всяка една област, освен за Министерството на защитата, през днешния ден тук пред Вас са специалисти по ръководство на рецесии и национална сигурност, имаме готови хора, специалисти, едни от най-хубавите и имаме упоритостта да управляваме страната. Неслучайно вършим тези кръгли маси, с цел да разпространяваме нашата визия и нашите специалисти, те са хора с богат опит ", съобщи Симеон Славчев.

Той посочи, че Политическа партия МИР е първата политическа мощ, която е подкрепила президента Румен Радев за втори мандат.

" Той потвърди със своите дейности, че е обединител на българската нация, макар че политически съперници се пробваха да наложат противоположната теза. Неслучайно излезе измежду българските жители, когато те бяха на митинг пред Президентството, излезе измежду тях с пестник, за който неведнъж съм казвал, че това не е пестник, който да възприема борба и пердах, както политическите му съперници го възприеха, юмрукът е знак на единството ", добави още Симеон Славчев.

От Политическа партия МИР предложиха и своята визия за ръководството при рецесии, като анонсираха, че техен оснoвен приоритет е основаването на Министерство на изключителните обстановки и ръководство при рецесии. " Ние на никое място не видяхме превантивна активност при рецесии. Чак като се опарим на печката, разбираме, че не би трябвало да пипапе котлона ", съобщи Пламен Стоянов - член на НИС на Политическа партия МИР, посланик и специалист по ръководство на рецесии, по национална и интернационална сигурност. Той е лидер на Политическа партия МИР за претенденти за народни представители за София - област.

" Преди, когато това Министерство функционираше, специалистите оттова вървяха и ревизираха рисковите обекти - вършиха се наставления за обекти - за язовири и защо ли още не. Ако не бе закрито това министерство, нямаше да има да вземем за пример бедствена обстановка като водната рецесия в Перник ", съобщи още Стоянов. Той добави, че приемането на този закон би решило доста въпроси от позиция на предварителната защита при рецесии. Той предложи и основаването на междуведомствен и експертен съвет към Министерството, който ще усъвършенства координацията и работата на институцията.

От Политическа партия МИР предложиха и още веднъж да се актуализира Закона за ръководство при рецесии. " Това ще бъде една от първите стъпки, която ние ще предприемем, откакто влезем в Народното събрание ", добави още Симеон Славчев.

Експертите предложиха и връщане на фунцкиите на " Гражданска отбрана ", която към сегашния миг е отдел в Министерство на вътрешните работи без каквито и да било административни функционалности.

По отношение на външната политика Симеон Генчев от Политическа партия МИР посочи, че главният геополитически приоритет е да не се позволява да има въоръжени спорове наоколо до българската граница. Той е посланик от кариерата и специалист по интернационалните организации и интернационална сигурност и лидер на листата на Политическа партия МИР за област Габрово.

" Ние приветстваме френската самодейност за основаване на независим корпус за сигурност и защита на Европейския съюз, който да не е напълно подвластен от НАТО. Ние държим да се развиваме по подобен проект и да отстояваме българските национални ползи в областта на сигурността ", съобщи Генчев.

По отношение на защитата на границата Боян Крумов предложи основаването на Специализирани учебни заведения за граничните сили. Причината е в незадоволителното образование на чиновниците, които охраняват българската граница. " Не може с способите на полицейските сили да се охранява границата. ние предлагаме да се осъществя това учебно заведение ", съобщи офицерът от запаса на командни и управителни длъжности от " Гранични войски " и " Гранична полиция ".

Основен проблем в българската войска към този миг е, че има разцепление измежду офицерите, посочи Христо Ямболиев, член на Народно събрание на Политическа партия МИР, ръководител на Националния избирателен щаб и специалист по национална сигурност. Той е и претендент за депутат от 25 изборен регион в София-област.

" По отношение на наборната работа, Политическа партия МИР не смята за оправдано, дейно и ефикасно нейното въвеждане ", съобщи Ямболиев. Значително е понижен общественият пакет за българските военнослужещи, което ние намираме за погрешно, съобщи още Ямболиев. Той добави и че се следи доста изостване в процеса на развиване на сухопътните войски, както и че има значитрелно несинхронизиране на стратегическите документи на Министерството на защитата.

Другата седмица Политическа партия МИР провежда нова полемика в Българска телеграфна агенция обвързвана със социално-пазарното стопанство и налагането на нов стопански и обществен модел в България.

                                                                                                                                                                         Избори 2021
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР