Политическа партия Изправи се, България“ предлага Никола Вапцаров за кмет

...
Политическа партия Изправи се, България“ предлага Никола Вапцаров за кмет
Коментари Харесай

„Изправи се, България“ предлага Никола Вапцаров за кмет на София

Политическа партия „ Изправи се, България “ предлага Никола Вапцаров за кмет на София, оповестиха от групировката на уеб страницата си.

„ Битката за София към този момент стартира. На терена се появиха претенденти, издигнати „ на мрачно “ и с неразбираеми дела. Общото сред всички е, че са комфортни за управлявалите 18 години София – Борисов, Фандъкова,, и по никакъв метод не заплашват порочния им модел в София “, съобщи водачът на партията при оповестяването на предлагането. От „ Изправи се, България “ оферират кандидатурата на Вапцаров за обществено разискване с левите партии и цивилен организации. Според партията потребността от мощен претендент на обединените леви в София става все по-очевидна.

„ Изправи се, България “ е част от коалиция „ Левицата “, чието основаване бе оповестено на 12 февруари. В обединението вземат участие и, „ Движение 21 “, Валери Жаблянов и Костадин Паскалев. На 17 юни от „ Левицата “ оповестиха, че на локалните избори няма да се коалират с ГЕРБ-, „ Продължаваме Промяната- “ и. От обединението показаха още, че до края на август ще бъдат подготвени листите им за общински съветници, както и ясни претендентите за кметове.

На представянето през днешния ден Никола Вапцаров съобщи, че е претендентът, който не се срами от потеклото си, а в противен случай, гордее се с него в лицето на поета Никола Йонков Вапцаров. „ Имам религия, че дружно може да почистим София от корупционните схеми, които я държат в клопката на безвремието и я задушават с презастрояването. Имам религия, че дружно може да създадем града ни по-хубав, по-чист, по-достъпен, по-зелен и по-сигурен. Имам религия, че София има ресурса и човешкият капитал да се трансформира в съвременен, динамичен и в същото време комфортен град за живеене “, по този начин Вапцаров разгласи слогана на акцията си - „ Вяра за София “, въодушевен от едно от най-известните стихотворения на поета.

Кандидатурата на Никола Вапцаров е четвъртата оповестена досега. Първи от „ “, „ “ и „ “, с поддръжката на „ Екипа на София “, представиха своя претендент – предприемачът. Последва кандидатурата на „ “ в лицето на депутата от партията Деян Николов. Проф. Вили Лилков прие да се кандидатира за кмет, откакто политици и интелектуалци започнаха подписка за издигането му. От няма публично разгласен претендент. До момента е ясно, че икономическият консултант на КТ „ Подкрепа " Ваня Григорова и ръководителят на БСП-София Иван Таков са получили по четири номинации за кмет от първите четири конференции на районните организации на социалистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР