Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в парламента

...
Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в парламента
Коментари Харесай

Двуличник ли е Слави Трифонов с мажоритарното гласуване?

" Политическа партия ГЕРБ очевидно има желание да внесе в Народното събрание законопроект за смяна на изборната система от пропорционална на мажоритарна. И за какво в този момент?

Защо ГЕРБ не одобриха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно извършен референдум 2 милиона и половина български жители пожелаха изборната система да бъде мажоритарна? (...) Е, отговорът е доста елементарен - когато имат проблем да изгубят властта си, тези хора тупкат топката ". Това написа ръководителят на партия " ИТН " Слави Трифонов като част от по-дълга обява във Facebook () във втория ден от работата на 45-тото Народно заседание.
Ако някой се е съмнявал дали сменяме едни популисти с други, да не се съмнява. Да, за Слави Трифонов и партията му приказвам. Защото ГЕРБ не прави нищо повече с предлагането си за въвеждане на мажоритарна система от това, което направи Трифонов с (не знам каква думичка да употребявам за определение) референдума си.
Накратко – Слави Трифонов самичък призна, че с оферти от него и неговите сценаристи метод на мажоритарно гласоподаване ще завоюва ГЕРБ.! Хората на Слави Трифонов по какъв начин да става новото райониране, в която имаше български територии, които не са включени в нито един регион! Това е или необразовано, или незаконно – да си изберат кое от " ИТН ". При оферти от Трифонов и сценаристите му модел за мажоритарно гласоподаване от референдума, ГЕРБ щеше да вземе 171 места в новия парламент – това е конституционно болшинство, с 11 депутати от горната страна! Който не има вяра, може да види сметката и методът на изчисление!
" Лидерът на " ИТН " е болен от " Няма подобен вирус ", само че ще взема заплата за народен представител от " Няма такава страна ". Има и такива хора " – това е коментар от Facebook. Всеки самичък да си направи сметката – в случай че може. Съмнявам се какъв брой могат, тъй като в случай че можехме да вършим сметки, нямаше да има такива хора в Народното събрание! И съм уверен, че в случай че " ИТН " беше на мястото на ГЕРБ, от раз щеше да постави като приоритет прокарването на тази изборна система! Но в този момент Слави Трифонов и хората му чакат " един сигурен, спокоен и убеден парламент ", с цел да се случи прокарването на системата.
Само едно въпросче още – един сигурен, спокоен и убеден парламент ще ли е парламент, в който " ИТН " е първа политическа мощ?
п.п. Между другото ръководителят на Народното събрание е народен представител от " ИТН " и докторант на проф. Емилия Друмчева, секретар по правните въпроси на президента Румен Радев. Нека госпожа Митева каже като специалист до какво ще докара мажоритарното гласоподаване с едномандатни изборни региони в два тура! Само че от това, което виждам като импортирано в Народното събрание за промени в Изборния кодекс, връзката с президента Румен Радев става доста очевидна - той да назначава ЦИК! Да сменяем един военачалник с различен военачалник в никакъв случай не е било нещо, което поддържам!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР