Политическа атака на два фронта от президента Румен Радев. Остри

...
Политическа атака на два фронта от президента Румен Радев. Остри
Коментари Харесай

Президентът атакува на два фронта

Политическа офанзива на два фронта от президента Румен Радев. Остри думи и към болшинството в Народното събрание, гласувало през вчерашния ден по проблема със Северна Македония, и към Кирил Петков поради изявлението пред английското издание " Гардиън " по тематиката дали изнасяме или не оръжия за Украйна, съобщи bTV.

По думите на Радев депутатите са дали своят вот празен чек без периоди и гаранции. Френското предложение за бъдещото еврочленство на Северна Македония можеше да бъде доста по-успешно, счита президентът.

" Отдавна упорствам македонските българи да бъдат вписани в Конституцията. Факт е, че това бе признато от френското председателство, само че е парадоксално, че беше по-лесно да бъде уверен френския президент и европейските водачи, в сравнение с българския министър-председател, чийто кабинет не пое даже отговорност за дейностите си ", разяснява Радев. Той насочи рецензии, че липсват механизми, периоди и критерии, които да бъдат спазвани от идващите държавни управления.

" Що се касае до гаранцията за културно-историческото завещание, учебниците, езика на омразата, които се пазят точно в този двустранен протокол, през вчерашния ден народните представители гласоподаваха празен чек за нещо, с което мнозина от тях по този начин и не съумяха да се срещнат ", съобщи още президентът. Радев изясни, че няма по какъв начин да разсекрети последното закрито съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност по тематиката " Македония ". Нещо, за което упорстват от " ИТН ".

" Категорично настоявах македонските българи да се впишат в Конституцията и това да бъде наложително изискване за начало на договаряния за присъединение. Министър-председателят Петков, неговите министри и всички участващи партии, като се изключи една - Има Такъв Народ, отхвърлиха това предложение и го одобриха едвам когато то пристигна посредством президента Макрон ", сподели Румен Радев. По мотив изявлението в английското издание " Гардиън ", в което Кирил Петков съобщи опасения, че България би станала " мека страна " при последващо служебно държавно управление, президентът отговори: " Първо, министър председателят персонално призна, че България изнася оръжие за Украйна. И второ, в своето предпочитание да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която дава отговор за издаване на разрешителни за това оръжие. " Президентът беше в авиобаза " Граф Игнатиево " край Пловдив във връзка 110 години от първия военен полет на българската авиация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР