Политическа ангажираност за перспектива на Западните Балкани. Тази задача открои

...
Политическа ангажираност за перспектива на Западните Балкани. Тази задача открои
Коментари Харесай

България иска политическа ангажираност за Западните Балкани в КОСАК

Политическа ангажираност за вероятност на Западните Балкани. Тази задача открои като основна отрасловият министър Лиляна Павлова, която показа целите на българското председателство пред делегатите на КОСАК.

Министър Павлова съобщи, че тази политическа ангажираност следва да бъде доказана на 17-ти май, когато в София ще се организира среща на върха във формат 28 плюс 6. Павлова акцентира, че извънредно значимо за нас е тази тематика, тази европейска вероятност да не бъде разчетена като подправени обещания или като подправен сигнал за това, че в границите на идващите шест месеца, те могат да получат дата за присъединение. Тя изрази вяра това председателството да бъде запомнено като Балканско председателство.

" Темата за европейската вероятност на Западните Балкани, свързаността на Западните Балкани, е един специфичен фокус на напъните и на целите ни, които адресираме. Вярваме, че България като страна от Балканите повече от всеки път имаме какво да дадем- да протегнем ръка към нашите съседи, към нашите другари от Западните Балкани, тъй като мира и сигурността, стабилността на Европа е значима. Географски част от Европа, страни минали през нелеки исторически и стопански провокации имат потребност от нашата поддръжка, нашата воля за това, че в случай че положат нужните старания да изпълнят всички критерии - имат своята вероятност, имат късмет за присъединение към Европейски Съюз ", уточни Павлова.

 КОСАК разисква целите на българското председателство
КОСАК разисква целите на българското председателство

Реализиране на дневен ред за транспортна, енергийна, икономическа, информационна, цифрова съгласуваност и улеснение на контактите сред хората

" Вярваме, че европейската вероятност като такава минава през това да създадем един почтен проект, почтен разбор на всяка една от страните по отношение на нейния принос, по отношение на нейните задължения. От своя страна процесът ще отнеме години. В рамките на тези години ние имаме вяра, че за стабилността и просперитета е значимо да има добра съгласуваност. Затова към тематиката за европейската вероятност и политическата ангажираност присъединението на тези страни да бъде необратим развой ", съобщи Павлова.

Министър Павлова уточни като основен дебатът за бюджета на Европейски Съюз, който по думите й би трябвало да адресира новите провокации - сигурността, миграцията, външните дейности и фондове, да адресира и новите провокации като климатични промени. Като значим тя открои въпроса по какъв начин с по-малко да реализираме повече. По думите й на 9-ти март е среща на високо равнище на министрите на финансите. Тогава ще се организира спор за опциите и промените, свързани със личните запаси.

Относно целта, обвързван със сигурността и стабилността , Павлова съобщи, че тематиката е извънредно значима в няколко измерения и аспекта. " Единият е сигурност на външните граници на Европейски Съюз , по какъв начин да осигурим по-ефективен надзор на външните граници, по какъв начин да работят дейно основаните системи за сигурност. Тук е и доста значима и тематиката и това е бих споделила един от най-тежките диспути, които стоят пред нас ", разяснява Павлова.

В края на тази седмица тематиката ще бъде дискутирана от Съвета по правораздаване и вътрешен ред, а основаната група " другари на председателството " работи по тематиката , обвързвана с промяната по тематиката за леговище.

Четвъртият приоритет - цифровата стопанска система , цифровият пазар, Павлова съобщи, че ще бъдат положени оптимални старания 2018 година единият дигитален пазар да стартира да действа. Тя уточни, че точно това е и секторът, в който страната ни регистрира над 600% растеж на вложенията.

Павлова акцентира, че се гордеем със устойчиво икономическо развиване, нулев бюджетен недостиг .

" България е трета в Европа със своите исторически артефакти след Италия и Гърция, България е втора в света по благосъстояние на минерални извори и преди всичко като произвеждане и експорт на лавандула и лавандулови артикули ", уточни отрасловият министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР