Политехника и Правец записаха победи в днешните си срещи от

...
Политехника и Правец записаха победи в днешните си срещи от
Коментари Харесай

Политехника и Правец с победи в ББЛ А група

Политехника и Правец записаха победи в днешните си срещи от западния район на ББЛ А група, като и в двата мача, които се изиграха в столичната зала „ Сейнт Джордж” по една част се оказа основна за крайния излаз.

В първия мач Политехника надделя с 81:68 втория тим на Балкан.

Баскетболистите на Янко Янчев започнаха мача с доста висока успеваемост и след 10 минути игра водеха с 29:17. Преднината на отбора доближи 14 точки през втория интервал, „ зелените “ отвърнаха със серия от 10:0 и съвсем заличиха пасива си, само че на почивката противникът им още веднъж бе напред при 47:38. След паузата играта вървеше главно панер за панер, а преди заключителната четвърт разликата от 9 точки се резервира – 67:58. Последната част също беше доста равностойна, като в края Политехника съумя да завоюва с двуцифрена преднина.



Над всички за спечелилите с по 20 точки и 9 битки бяха Боби Петров и Омар Ел-Аюби. Орлин Атанасов добави 10 точки. За тима от Ботевград Марин Маринов приключи с дабъл-дабъл от 17 точки и 13 битки, а по 13 точки означиха Мариян Хубанов и Ерик Кирилов.

В другата среща Правец се наложи със 73:58 над Енигма Фойерверк, като тук решаваща се оказа третата част.

Двубоят започва доста оспорвано, а след първата четвърт баскетболистите на Георги Давидов бяха напред с 15:13. Гостите стигнаха до поврат при започване на втория интервал. На няколко пъти те повеждаха с 6 точки, само че на почивката преднината им беше единствено 1 – 32:31. Правец стартира второто полувреме със серия от 10:0 и за първи път в мача разликата стана двуцифрена, а преди решителната четвърт резултатът беше 56:42 в негова изгода. В оставащото време задатъкът на гостите доближи 22 точки, като до края те нямаха проблем да задържат водачеството си и да завоюват.

Николай Иванов беше най-резултатен за триумфа с 24 точки. Павлин Ганчев приключи с 16 точки и 17 битки, а 15 точки и 7 битки има Тодор Колев. За домакините Виктор Германов вкара 16 точки, 10 добави Христо Гатев.

Резултатите от ББЛ Б група:

Изток

Старите вълци – Култ – 67:69

Ънстопабъл Б – Консуматорите – 57:58

Черно море Тича Б – Шоутайм Б – 62:88

Център

Борисов Студио Свищов – Локомотив Горна Оряховица Б – 59:68

Юг

Хасково – Ямбол Б – 91:101

Вербовъчна разработка Олимпия – Айляци ГБП – 51:57
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР