Полите се носят от всички жени, но не винаги се

...
Полите се носят от всички жени, но не винаги се
Коментари Харесай

Грешки, които жените над 50 години допускат при носенето на ежедневна пола

Полите се носят от всички дами, само че не постоянно се получават добре. Нека разберем какви неточности постоянно позволяват дамите при избора на поли и съчетаването им.

Грешка номер едно: полата е направена от фалшив плат

Когато избирате пола, обърнете внимание освен на стила, само че и на качеството на плата. Некачественият плат бързо се покрива с власинки, което скапва усещането.

Също по този начин обърнете внимание дали платът е съгласуван с кройките. Плавни поли от лека материя – това е добре, само че компактно прилепналата пола от тънка материя ще разкрие бельото и всички дефекти на фигурата, които бихте желали да скриете.

Затова си коства да запомните правилото: в случай че кройката е тясна, платът би трябвало да е компактен, задържащ формата. Такива поли освен не излагат на показ минусите, само че и могат да поправят фигурата.

Грешка номер две: неправилна дължина

Фактът, че дамата на възраст над 50 години не би трябвало да носи мини, евентуално няма потребност да се повтаря. Но дългите поли не подхождат на всеки. При избора на дължина значима роля играе растежът. На по-високите дами изцяло подхождат миди и макси. Но прекомерно дългата пола за дребен растеж може да се окаже несъответствуваща, защото ще скрие растежа.

Дължината би трябвало да се избира самостоятелно, като някои дами могат да си разрешат модел малко над коляното, а други е по-добре да изберат модел, който изцяло покрива коленете.

Грешка номер три: погрешен избор на горнище.

Горната и долната част на ансамбъла би трябвало да се съчетават между тях. Например комплект от пола от дебела вълнена материя и копринен топ с презрамки би изглеждал необичайно.

Но противоположната композиция: плетен пуловер и пола от лека материя е допустима, само че нещата би трябвало да си подхождат по жанр. Еклектиката сигурно е добра, само че всичко би трябвало да е в умерени количества.

Трябва да обърнете внимание и на комбинацията от размери. Широката пола, съчетана с торбеста качулка, изкривява силуета на фигурата, като я прави безформена. Обемната горна част е най-добре да се съчетае със силуетна пола, да вземем за пример модел с кройка вид “молив ”.

Грешка номер четири: Избор на неправилни обувки

Неподходящите обувки също могат да скапват облика. По-специално, не се предлага да комбинирате пола с миди дължина и ботуши до глезена или дървени обувки. Въпросът е, че подгъвът на полата и горният борд на изрязаните обувки основават две отвесни линии, които образно прерязват краката.

Но за високите дами с дълги крайници сходна композиция по принцип е допустима. Но при положение на невисок растеж е по-добре да я избягвате.

По-добре е да съчетаете миди полата с високи ботуши, като обувките не би трябвало да имат контрастност в цвета. Тогава резултатът на образно съкращаване на краката ще бъде обезвреден.

Грешка номер пет: погрешен избор на долни дрехи

Изборът на долни дрехи е от голяма важност, в случай че планирате да носите прилепнала пола или пола с висока кройка. Така моделите долни дрехи с кормила, бродерии и други украшения не би трябвало да се носят в комплект с тясна пола. Универсален избор са безшевните бикини в нюд колорит.

Ако планирате да носите пола с висока кройка, обърнете внимание на избора си на чорапогащник. Някои модели чорапогащи имат уплътнение в горната част под формата на “къси панталонки ”. Тези къси панталони леко стягат най-проблемните елементи – корема, страните, горната част на бедрата и така нататък Но в случай че полата е с прорез, уверете се, че ръбът на късите панталони не се вижда в този прорез.

Грешка номер шест: избор на несъответствуваща пола за случая.

Едноцветната пола молив в неутрални цветове е повсеместен модел, който ще бъде подобаващ в съвсем всяка обстановка. Но ярките, необикновени модели с ефектни украшения не са подобаващи за всеки мотив.

Например на работното място прекалено много креативност явно ще бъде непотребна. Ето за какво, преди да облечете такава пола, би трябвало да помислите до каква степен тя е подобаваща в тази обстановка, дали обликът няма да е прекомерно провокативен или даже просто комичен.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР