Полина Петрова и Петя Цветанова положиха клетва и встъпиха в

...
Полина Петрова и Петя Цветанова положиха клетва и встъпиха в
Коментари Харесай

Двама нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд – Провадия

Полина Петрова и Петя Цветанова поставиха клетва и встъпиха в служба като съдии в Районен съд – Провадия. Официалната гала беше част от общото заседание на магистратите в града.

Съдия Петрова и арбитър Цветанова към този момент са част от състава на районния съд, след чудесно показване и извоюван конкурс. Те ще преглеждат цивилен разногласия.

Двете се заклеха да ползват тъкмо Конституцията и законите на Република България, да извършват отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране, да бъдат безпристрастни, справедливи и обективни, да способстват за издигане престижа на специалността и да помнят, че за всичко дават отговор пред закона.

Председателят на Районен съд – Провадия арбитър Галина Алексиева показа, че извънредно доста се радва на тяхното назначение, защото институцията дълго време е работила с непопълнен щат, което е затруднявало естествения работен развой. Полина Петрова и Петя Цветанова бяха поздравени от присъстващите съдии от Районен съд – Провадия, които споделиха, че с наслада ще поддържат новите си сътрудници и се надяват с тяхна помощ съдопроизводството в града да бъде по- бързо.

На церемонията по встъпването участваха магистрати и част от управлението на Окръжен съд – Варна, в чийто правосъден регион е съда в Провадия. Те им пожелаха доста триумф и задоволеност от определения професионален път.

„ Помнете и постоянно се водете от думите на Целз, че правораздаването е изкуство на справедливото и положителното. Бъдете положителни съдии, бъдете обективни! “ беше пожеланието на ръководителя на Окръжен съд – Варна, арбитър Марин Маринов, който почете събитието.

Преди да завоюват състезанието за районни съдии, Полина Петрова и Петя Цветанова работиха като правосъдни помощници в Окръжен съд – Варна.

Полина Петрова е приключила „ Право “ във Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, а преди този момент и „ Международни стопански връзки “. Младши юрист е към Адвокатска гилдия – Варна, а през 2021 година печели конкурс за правосъден асистент в Окръжен съд - Варна.

Петя Цветанова e приключила компетентност „ Право “ във Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “. Работила e като деловодител и юрист. През предходната година след извоюван конкурс е назначена за правосъден асистент в Окръжен съд - Варна. Преминала е голям брой спомагателни квалификации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР