Полигоните за борба с градушките в цялата страна не работят,

...
Полигоните за борба с градушките в цялата страна не работят,
Коментари Харесай

Служители от държавни предприятия не искат да работят: Ядосани сме, да ни закриват

Полигоните за битка с градушките в цялата страна не работят, предава    Plovdiv24.bg . Проверката ни бе провокирана от предпролетното метеорологично събитие в карловските села в преди няколко дни.

Оказва се, че чиновниците на полигоните през зимата употребяват платените си отпуски или компенсанции за ненормирано работно време в дейния сезон. Работата стартира от 15 април най-рано, когато към този момент би трябвало да се пазят земеделските посеви. 

Системата за противоградова отбрана в България е основана през 1968 година за запазване на реколтата, отглеждана на над 2 милиона хектара. Силно градобитните региони се намират на територията на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково. 

Атмосферните процеси се следят с доплерови радари МРЛ-IRIS и градоносните облаци се обстрелват и разрушават. Метеорологичната радарна информация се дава в действително време на Министерство на вътрешните работи, Военновъздушни сили, Директива за птиците РВД, Национален институт по метеорология и хидрология, ДП  " Управление и стопанисване на язовири " и Столичната община.

Междувременно стана ясно, че чиновниците от пловдивските дирекции в Голям чардак и Поповица обмислят протестни дейности и даже групово овакантяване на работа. Стрелците не желаят да работят.

" Нека падат градушки, да ги видят в София. Искаме да ни закрият " - разясняват хората.

Ядосани са, че на всички чиновници в държавните предприятия са увеличени заплатите, единствено техните не са. Какви тъкмо дейности ще подхващат, ще се реши в края на идната седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР