Полиглот и бивш дипломат, холандецът Франс Тимерманс се надява да

...
Полиглот и бивш дипломат, холандецът Франс Тимерманс се надява да
Коментари Харесай

Франс Тимерманс - холандецът полиглот, решил да стане лицето на Европа

Полиглот и някогашен посланик, холандецът Франс Тимерманс се надява да стане новият мощен човек в Брюксел, като заеме председателското място в Европейската комисия - амбициозно достижение, до което е по-близък отвсякога.

Кандидат на европейското социалистическо семейство, този внук на миньори и наследник на посланик с генезис от южнохоландски католически жанр прекарва по-голямата част от живота си в чужбина.

Роден през 1961 година в Маастрихт - град, символизиращ идентичността на Европейски Съюз след сключването на известния контракт от 1992 година, 58-годишният Тимерманс учи в Рим, след това приключва френска лингвистика в Холандия и европейско право в един от университетите на френския град Нанси.

Оглавявал известно време външното министерство, през 2014 година той идва в Брюксел, с цел да стане дясна ръка на Жан-Клод Юнкер като първи зам.-председател на Европейската комисия.

Представен в началото като човек, поемащ огромна част от настоящото ръководство на институцията, в екипа на Юнкер Тимерманс не получава цялостен взор върху нещата и скоро се запитва има ли в действителност действителни компетенции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР