Полезно за потребителите би било да има информация за установените

...
Полезно за потребителите би било да има информация за установените
Коментари Харесай

Информацията за неравноправни клаузи ще помогне на потребителите да защитят правата си

Полезно за потребителите би било да има информация за откритите неравноправни дела в потребителските контракти с общи условия, както и за заведените групови искове за отбрана на правата им. Това сподели в предаването „ Добро утро, България “ по радио „ Фокус “ Габриела Руменова от онлайн платформата „ Ние, потребителите “.

„ Това ще помогне на хората да се ориентират какво гласят неравноправните клаузи, какви са претекстовете на контролния орган за оповестяването им за такива и какви дейности са подхванати за отстраняването им. Така потребителите ще са доста по-подготвени, когато подписват контракти с търговци от разнообразни браншове “, уточни тя. Все още обществеността чака мненията на КЗП след осъществения от институцията обзор на общите условия на който тя разгласи за завършил.

„ Ако пък се водят групови искове, засегнатите от нарушаванията консуматори ще могат да се причислят към тях и да защитят правата си. Но за жалост регистрите на неравноправните клаузи, на груповите искове, поместени на формалната интернет...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР