Полезно стайно растение, което е добре да имате у дома

...
Полезно стайно растение, което е добре да имате у дома
Коментари Харесай

Защо е добре да имате в апартамента си сансевиерия?

Полезно стайно растение, което е добре да имате вкъщи е сансевиерията. Това е в действителност необикновено цвете. То е доста известно измежду феновете на стайни растения, тъй като има отлични свойства. Има няколко аргументи, заради които би трябвало да го имате в дома си.

Това е красиво и скромно стайно растение. Само по себе си е красиво, а също по този начин се схваща добре с другите зелени жители на къщата. Сансевиерията е в действителност магическа със способността си да пречиства и усъвършенства въздуха. Намалява количеството прахови частици във въздуха като бензин и трихлоретилен. Тези отрови нарушават съня и предизвикват главоболие. Следователно можете да я поставите в спалнята.

Ако поставите 2 или 3 от тези растения в жилището, въздухът ще стане по-чист, което ще повлияе позитивно на дихателната и имунната система. Растението всмуква добре непотребната влага от въздуха. То е отлично за страдащите от алергии, защото не провокира никакви реакции. Сансевиерията може да се сложи в спалнята или кухнята. Листата му няма да страдат от парата или високата мокрота. Също по този начин е добре да го поставите в стаи, чиито прозорци гледат към оживени улици. Ще помогне за изчистване на въздуха.

Сокът на това растение съдържа сапонини. Когато се употребяват външно, те имат лековит резултат, само че когато обхванат в тялото, могат да причинят отравяне.

Не позволявайте на деца и животни да влизат в контакт с цветето. Веднага изхвърлете отрязаните листа и боравете с тях единствено с ръкавици.

Понася добре температурните съмнения, пораства добре на слънчеви места. Само би трябвало да запомните, че не би трябвало да се слага на директна слънчева светлина. Листата могат да изгорят.

Растението даже не би трябвало да се полива толкоз постоянно. Натрупва вода в листата и може да издържи към месец без поливане. Поливайте го от пролетта до есента, когато почвата изсъхне. През зимата поливането би трябвало да бъде лимитирано.

Това потребно стайно растение отстранява негативността, оказва помощ да се концентрирайте и бързо да постигнете задачата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР