Полезно ли е да добавяме какао към кафето си? Последните

...
Полезно ли е да добавяме какао към кафето си? Последните
Коментари Харесай

1 лъжица от този продукт прави кафето по-полезно

Полезно ли е да прибавяме какао към кафето си? Последните проучвания демонстрират, че хората, консумиращи тази ароматна композиция, усъвършенстват представянето си при избрани когнитивни задания, написа електронното издание peoplespharmacy.com.

При изследването участниците не са били осведомени какви питиета одобряват (някои от тях са консумирали единствено кафе, други единствено какао, някои комбинацията от двете питиета, а останалите плацебо напитка). След това те са били помолени да разпознават букви и числа на компютър.

Защо е добре да сложите какао в кафето си?

Хората, които са консумирали какао (със или без кафе), са позволили по-малко неточности. Тези, които са приемали комбинацията от какао с кафе, са били по-малко тревожни от тези, които са пили единствено кафе. 

Хората от втората група (тези, които са консумирали кафе и какао) са се показали по-добре от тези, които са пили единствено какао или плацебо.
Кафе с лимон – изненадваща, само че доста потребна композиция
Много хора по света не могат да си показват ден без кафе. Във въображението на доста фенове също не се побира концепцията да прибавят лим...
Прочети повече
Изследването е подкрепено от производителя на шоколад Hershey Company. 

Прибавянето на какао към кафето е освен вкусно, само че и потребно.

Колко какао би трябвало да прибавим?

Според ConsumerLab.com една супена лъжица какао на прахуляк съдържа сред 37 и 130 mg какаови флаваноли. Предполага се, че в това количество дейните съединения в какаото обезпечават изгоди за здравето като релаксация на кръвоносните съдове и по-ниско кръвно налягане.

Изследванията демонстрират, че съединенията в кафето, наречени метилксантини, усъвършенстват усвояването на какаовите флаваноли ( изследване, оповестено в American Journal of Clinical Nutrition през февруари 2017 година ). Това е добра причина да прибавим какао към кафето си.
Защо хората над 50 постоянно би трябвало да пият какао
Какаото има доста потребни свойства, по-специално забавя стареенето и усъвършенства мозъчната функционалност. Чаша горещо какао има ревитализиращ...
Прочети повече
Има ли странични резултати тази напитка?

В изследване, оповестено в American Journal of Clinical Nutrition, са взели участие 34 изцяло здрави възрастни хора. Те са консумирали по 2000 mg какаови флаваноли на ден в продължение на 12 седмици.

Изследването, което е подкрепено от Mars Company, не установи странични резултати, даже при потреблението на тази извънредно висока доза флаваноли. Прибавянето на 1 супена лъжица какао към кафето ви ще ви набави доста по-малко количество от тези съединения.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или със експерт по здравословно хранене!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР