Полетите с парапланер у нас се извършват незаконно Популярните у

...
Полетите с парапланер у нас се извършват незаконно Популярните у
Коментари Харесай

Полетите с парапланер у нас се извършват незаконно

Полетите с парапланер у нас се правят нелегално Популярните у нас полети с парапланер се правят нелегално - това демонстрира инспекция на Дарик в регистъра на Гражданската въздухоплавателна администрация към транспортното министерство, която управлява сигурността на летателните средства.
 
Данните сочат, че няма нито един парапланер с регистрация и публикуван документ за летателна валидност, което значи, че и спортните клубове, и компаниите, които продават полет с парапланер, го правят нерегламентирано. Въпреки това досега няма открити и осъдени извършители, заяви пред Дарик основният секретар на въздухоплавателната администрация Михаил Захариев.
 
Проверката на Дарик откри още, че сигурността на оборудванията при летните спортове бънджи, рафтинг и кану-каяк е оставена на самоконтрол и нито една държавна институция не следи за това.
 
Всяко летателно средство у нас, в това число свръхлеките като делтапланер, парапланер, балон с парещ въздух, би трябвало да има регистрационен номер и документ за летателна валидност за период от една година, издадени от Гражданската въздухоплавателна администрация. За да има право да лети с него, даден водач би трябвало да премине през съответните изпити, изясни пред Дарик основният секретар Михаил Захариев.
 
По думите му дребен брой от летателните средства са регистрирани , а от известните в интернет полети с парапланер няма нито един с регистрация , която подсигурява, че е безвреден. Освен по регистрационния номер, хората могат да разпознаят безвредното средство по документа за летателна валидност на неговия ръб, добави Захариев.-->
 
И до момента в който страната управлява сигурността на летателните средства, въпреки и единствено на записаните, други желани рискови занимания като рафтинг, скок с бънджи и корабоплаване с кану-каяк са оставени на отговорността и самоконтрола на хората, които ги оферират.
 
Основателят на един от клубовете за спорт навън Велислав Малджиев твърди, че от 1992 година до момента у нас няма нито един сериозен случай с бънджи, което е показателно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР