Полетите от летище "Шарл дьо Гол" в Париж и от

...
Полетите от летище "Шарл дьо Гол" в Париж и от
Коментари Харесай

Стачки затрудняват полетите във Франция

Полетите от летище "Шарл дьо Гол " в Париж и от други френски летища са затруднени през днешния ден заради стачка на летищните чиновници с искане за нарастване на заплатите с оглед повишаването на инфлацията, съобщи Асошиейтед прес, заяви Българска телеграфна агенция.
Това е следващият митинг, усложняващ авиационната обстановка в Европа това лято, в миг когато след две години ограничавания туристическите пътувания внезапно се усилват.
Френските летища до момента бяха относително спокойни, за разлика от хаоса в Лондон, Амстердам и други огромни европейски и американски градове. Стачката в този момент обаче съответствува с първия ден от "голямото лятно пътешестване ", показва АП.
По данни на френските авиационни управляващи сред 7 и 14 ч. локално време е трябвало да бъдат анулирани към 17 на 100 от полетите от "Шарл дьо Гол " и "Орли ".
Проблеми има и на двете летища при достъпа до терминалите, регистрацията на пасажерите, паспортния надзор и инспекцията на сигурността.
Синдикатите предизвестяват, че митингите ще продължат до неделя в това число. Служителите желаят нарастване на заплатите с 6 на 100 със задна дата от 1 януари, а управляващите оферират единствено 3 на 100 покачване, по данни на френските медии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР