Полетите до и от Гърция спират, а корабите остават в

...
Полетите до и от Гърция спират, а корабите остават в
Коментари Харесай

Еднодневна стачка в Гърция спира полетите и обществения транспорт

Полетите до и от Гърция стопират, а корабите остават в пристанищата през днешния ден поради стачка във връзка най-смъртоносната влакова злополука в страната, в която починаха 57 души на 28 февруари, заяви Ройтерс.

24-часовата стачка, свикана от най-големите гръцки синдикати в частния и държавния бранш, се чака да спре градския превоз и публичните услуги и да затвори държавните учебни заведения. Всички полети стопират сред 00:01 ч. и среднощ локално време на 16 март и ще са разрешени единствено спешни полети и полети за търсене и избавяне.

Това е най-новият от поредицата митинги след челния конфликт на пътнически трен с повече от 350 пасажери, множеството от тях студенти, с товарен трен в долината Темпе, Централна Гърция. Железопътните служащи проведоха голям брой стачки. Протестиращите, обвиняващи консервативното държавно управление и политическата система на страната, че си затварят очите за апелите на синдикатите по отношение на незадоволителните ограничения за сигурност в гръцките железници, ще стартират протест пред Народното събрание преди обед.

Искаме дружно да изразим нашето отчаяние от това, което не се случи през годините, само че на първо място гнева от това какво се случи в Темпe, съобщи синдикатът на частния бранш Обща конфедерация на труда (GSEE) в изказване.

Няма да допуснем липса на бистрота, прикриване, отвод от отговорности и забавяния, до които да доведат до давност, се споделя в изказването, като се приканва държавното управление да предприеме дейности и да предотврати ново злополучие и се упорства за изцяло следствие на аргументите за злополуката.

Във връзка с злополуката е формирано правосъдно произвеждане.

Катастрофата провокира публичното отвращение. Миналата седмица десетки хиляди се събраха в Атина и други градове в Гърция в най-големите улични демонстрации, пред които е изправено държавното управление, откогато бе определено през 2019 година Министър-председателят Кириакос Мицотакис, чийто мандат изтича през юли и който се чака да свика избори до май, се извини за злополуката и даде обещание да наеме още личен състав и да усъвършенства железопътния бранш с поддръжката на Европейския съюз. Той прикани протестиращите да не разрешават на гнева да раздели обществото.

Трябва да спечелим тази война, съобщи Мицотакис тази седмица и добави че е решен да отстрани факторите, довели до злополуката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР