Полети до нови дестинации има възможност да започнат да се

...
Полети до нови дестинации има възможност да започнат да се
Коментари Харесай

Преговори за полети до нови дестинации води летище Пловдив

Полети до нови дестинации има опция да стартират да се извършват от летище Пловдив. В момента управлението на аеропорта води договаряния с самолетната компания Ryanair. Това съобщи ръководителят на Съвета на шефовете Дойчин Ангелов. “Обмисляме опциите за полети до Милано, Франкфурт и Брюксел. Има опция от компанията да създадат и друго предложение``, разяснява той.

Ангелов означи, че от Ryanair имат питане и какви тласъци биха могли да бъдат предоставени от летището, което маркира нуждата от разразтването на Фонда за развиване на летище Пловдив. „ Обсъдено е на уеб страницата на самолетната компания да бъдат поставени линкове към интернет страниците на общините, които членуват във Фонда, с цел да може да се разпространяват естествените и културни дадености на района ”, съобщи той.

Преговори за увеличение на дестинациите от и до летище Пловдив са водени и с WIZZ air. " Планираме за зимното разписание на 2023 година три нови дестинации - Виена, Варшава и Рим, както и опцията за обновяване на полетите до Дортмунд ", изясни изпълнителният шеф на аеропорта Красимир Пешев.

За тази година летището регистрира и огромен интерес към летните чартърнипрограми. Към този миг декларираните полети са 164, за съпоставяне през 2022 година летният чартър е бил от 35 полети.

Пешев добави, че постоянните полети от Истанбул до Пловдив и назад два пъти седмично, също са доста сполучливи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР