Полет QF9 на компанията “Коунтас“ (Qantas) с повече от 200

...
Полет QF9 на компанията “Коунтас“ (Qantas) с повече от 200
Коментари Харесай

Първи полет без прекъсване между Австралия и Европа

Полет QF9 на компанията “Коунтас “ (Qantas) с повече от 200 пасажери и 16-членен екипаж извърши пътуването от 14 498 км от град Пърт за малко над 17 часа.

Авиокомпанията употребява аероплан "Боинг " 787-9 “Дриймлайнър “ (Boeing 787-9 Dreamliner).

Главният изпълнителен шеф Алън Джойс назова новата услуга “маршрут, изменящ играта “.

“Това е исторически ден за Западна Австралия, исторически ден за авиацията и за компанията “Коунтас “. От през днешния ден това ще бъде първата авиационна връзка сред Австралия и Европа, осъществена без спиране ".

Преди началото на полета Джойс сподели, че най-ранните полети на “Коунтас “ сред Австралия и Англия, известни като “маршрута на кенгуруто “, са отнемали четири дни и са включвали седем спирки.

Британският висш комисар в Австралия Мена Роулингс сподели: “Мисля, че има голяма психическа разлика. Алън Джойс назовава полета “променящ играта “ и мисля, че това е тъкмо по този начин. Да имаш опцията да се качиш на аероплан на “Хийтроу “ и да слезеш тук в Пърт е просто феноменално вълнуващо. Сигурна съм, че доста хора ще се възползват от това “.

Първия полет от Австралия до Англия самолетна компания "Коунтас " извършва взаимно с английската "Импириъл еъруейз " (Imperial Airways) през април 1935 година. Общата дълготрайност на полетите от Бризбейн до Лондон е над 12 дни, самолетите изхвърчат и кацат 31 пъти, а част от маршрута - от италианския Бриндизи до Париж - пасажерите изминават с трен.

Първият независим цивилен полет от Австралия до Англия "Коунтас " извършва през декември 1947 година. Старият "маршрут на кенгурото " от Сидни до Лондон преди 70 години е лишил четири дни и е включвал седем междинни спирки.

Компанията възнамерява да лети без спиране от Сидни до Лондон през 2022 година.
Най-дългият непрестанен цивилен полет в света сега се прави от самолетна компания "Еър Индия " (Air India), която преодолява 15 140 км от Делхи до Сан Франциско.

"Катар еърлайнс " (Qatar Airlines) изминава без спирки 14 524 км сред Доха и Окланд, Нова Зеландия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР