Полет над кукувиче гнездо по Кен Киси ще бъде представен

...
Полет над кукувиче гнездо по Кен Киси ще бъде представен
Коментари Харесай

Станимир Гъмов на хасковска сцена

" Полет над кукувиче гнездо " по Кен Киси ще бъде показан на хасковската аудитория във вторник. Представлението ще се играе от 19 часа в постройката на драматично-кукления спектакъл “Иван Димов ”.

Режисьор е Стефан Спасов. В функциите ще се превъплътят  Станимир Гъмов, Диана Найденова, Христофор Недков, Димитър Митев, Цветомир Черкезов, Стефан Борисов и Георги Райчев. На сцената ще излязат и Стефан Делев, Димитър Карамалаков, Тодор Тодоров, Жоро Райчев, Весела Петрова, Светослава Иванова и Мария Пенчева.

Спектакълът е въодушевен от романа на американския публицист и от едноименния филм на Милош Форман. Разказва една история за живота в психиатрична клиника, в която медицински чиновници под контрола на старшата сестра си играят със ориста на пациентите като изясняват, че ги лекуват и се грижат тях. Един от жителите на болничното заведение обаче е в положително психологично здраве, само че взема решение да симулира психическо разстройство, с цел да избегне пандиза. Макмърфи е бунтовник, примитивен и е доста скандална персона, която също обича да подчинява хората към себе си. В живота е малък шарлатанин и печели от комарджийство. Със пристрастеността си да бъде водач той елементарно и бързо сплотява пациентите и  предизвиква протест в клиниката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР