Полет на ракетата New Shepard на Blue Origin се провали

...
Полет на ракетата New Shepard на Blue Origin се провали
Коментари Харесай

Първи провал за Blue Origin на Джеф Безос: Ракета се запали минута след излитане

Полет на ракетата " New Shepard " на Blue Origin се провали малко над минута, след изстрелването в понеделник. На борда ѝ нямаше екипаж.

Излитането се организира от оборудването на компанията в Западен Тексас и целеше да транспорти товар за проучване до границата сред земната атмосфера и галактическото пространство.

Събитието бе излъчено онлайн, а ракетата се възпламени на към 9 хиляди километра над земята. Капсулата с каргото се отдели и три парашута я спуснаха назад.



Това е първият по-сериозен случай за компанията, която милиардерът Джеф Безос откри през 2021 година.

На 20 юли предходната година тя сполучливо организира първия си полет с екипаж, като на борда бяха самият притежател, брат му Марк, 82-годишната Уоли Фънк и 18-годишният Оливър Диймън - надлежно най-възрастният и най-младият човек, които са летяли в миналото в космоса. Тогава също се употребява ракетата " New Shepard ".

Blue Origin разгласи в Twitter, че повода за неуспеха е била " щета на бустера ", която е задействала избавителната система.

Федералната авиационна администрация също изследва въпросите за случая: " Капсулата се приземи безвредно, а бустерът падна в определната зона на заплаха. Няма потърпевши или вреди на публично имущество. "

Според общоприетата процедура " New Shepard " няма да може да влезе в деяние до момента в който не бъде доказано, че по време на проваленото изстрелване не е била застрашена публичната сигурност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР