Полет на нискотарифната компания Ryanair от Манчестър до Дъблин е

...
Полет на нискотарифната компания Ryanair от Манчестър до Дъблин е
Коментари Харесай

Бурята Иша: Как полет от Манчестър до Дъблин бе отклонен към... Париж

Полет на нискотарифната компания Ryanair от Манчестър до Дъблин е бил заставен да се отклони на 800 километра от дестинацията си поради мощната стихия в района.

По проект - пътуването сред двата града в прилежащите Англия и Ирландия би трябвало да продължи не повече от 40 минути, с начален час на полета 13:25 ч. в неделя. Разстоянието по въздух сред Манчестър и Дъблин е 230 км.

Лошото време и мощните ветрове в неделя следобяд обаче водят до забавяне на излитането с час и половина.

Когато самолетът на Ryanair въпреки всичко получава позволение да реализира полета, се оказва, че няма по какъв начин да се приземи в крайната си цел.

Радарите демонстрират по какъв начин Boeing 737-8AS кръжи известно време над Ирландско море, в опити да се подготви за кацане в Дъблин поради мощни пориви напразно.

След 30 минути в режим на изчакване екипажът прави заход към летището в Дъблин, само че без триумф. Влошаващите се атмосферни условия принуждават водачите да се върнат назад.

Но по същото време - приземяването в Манчестър също става прекомерно рисково поради бурния вятър.



Всички останали летища във Англия са претрупани поради закъсняващите самолети, както и поради натоварения неделен график.

Всичко това води до необикновеното решение на екипажа на Ryanair да се отклони към Франция и да кацне на летището " Бове ", на към 70 км разстояние от Париж.

FR555 получава позволение да излети назад към първичната си дестинация Дъблин едвам привечер- и в последна сметка стига до столицата на Ирландия малко преди среднощ.

Бурята " Иша " докара до съществени транспортни проблеми в Англия, Уелс, Шотландия и Ирландия.

Засегнати бяха както авиопревозите, по този начин и пътуванията с фериботи. Железопътните транспорти също закъсняват поради паднали дървета върху линиите.

Участъци от автомобилните пътища във Англия също са затворени поради рисковия вятър. В Северна Англия има стотици сигнали за прекратено електричество.

Terrible conditions this evening in Dun Laoghaire harbour. Don’t take risks, stay safe and keep well clear from the coastline during
— Irish Coast Guard - Dun Laoghaire (@DLCoastGuard)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР