Полет на easyJet беше на метри от трагедията, когато се

...
Полет на easyJet беше на метри от трагедията, когато се
Коментари Харесай

Полет на EasyJet почти се разби в самолет и беше само на секунди от катастрофата

Полет на easyJet беше на метри от нещастието, когато се приземи и съвсем се сблъска с различен аероплан заради неточност от контрола на въздушното придвижване.

Смята се, че контролерът е разрешил на Airbus A320 със 179 души на борда, от летище Гетуик до Бордо-Мериняк, да влезе, с цел да кацне, „ забравяйки “ за чакащ да излети аероплан и той мина в границите на 178 фута.

А случаят в навечерието на Нова година предходната година към този момент е систематизиран като " сериозна среща " от френски проверяващ орган. Организацията уточни с пръст контрола на въздушното придвижване, тъй като е не запомнил за другия аероплан, Robin DR400, чакащ политане, и е дал зелена светлина на A320 да кацне.

Френското бюро за следствие и разбор на сигурността на гражданската авиация сподели в деня на случая, че " мениджърът на промяна... е понижил броя на контрольорите до трима " от шест, в нов отчет. В него се споделя: „ След това трафикът във Франция стана доста гъст. Контролерът... късно позволи на A320 да кацне, забрав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР