Полет на British Airways е бил само на няколко фута

...
Полет на British Airways е бил само на няколко фута
Коментари Харесай

Полет на BA едва не успя да се разбие при ужасна катастрофа с 250 мили в час с дрон на 9600 фута във въздуха

Полет на British Airways е бил единствено на няколко фута от злополуката в нелегално ръководен дрон на височина 9600 фута над провинцията Кент, съгласно към отчет.

Полетът превозваше до 180 пасажери от Атина до Хийтроу в Лондон и летеше с повече от 250 благи в час, когато влезе в непосредствен контакт с дрона, единствено на пет фута. Смята се, че случаят е един от най-близките случаи сред аероплан на BA и дрон. Инцидентът е станал на 3 януари малко преди 16.30 часа. Еърбъс А321 се движеше в режим на изчакване покрай Севеноукс, до момента в който чакаше да направи последното слизане в Хийтроу.

Дронът е летял на 24 пъти над нормалната оптималната законова височина за устройствата, която е единствено 400 фута. Смята се, че операторът на дрона в никакъв случай не е бил открит, само че в случай че бъде хванат, те биха могли да получат до пет години затвор за застрашаване на аероплан. Според отчета на UK Airprox Board, водачите са пресметнали, че дронът е на към 5 фута над крилото им и единствено на 30 фута от пилотската им кабина.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР