Полет, изпратен от губернатора на Тексас Грег Абът, превозващ над

...
Полет, изпратен от губернатора на Тексас Грег Абът, превозващ над
Коментари Харесай

Мигрантски полет от Тексас, насочен към Ню Йорк, е отклонен към Филаделфия

Полет, изпратен от губернатора на Тексас Грег Абът, пренасящ над 180 мигранти, беше изпратен до Ню Йорк във вторник като част от напъните на Тексас да транспортира мигранти до градове „ убежища “ — само че той беше отклонен към Филаделфия заради времето.

Офисът на Abbott удостовери, че самолетът, пренасящ мигрантите, е отлетял за Голямата ябълка, само че е „ ре -маршрутизиран заради метеорологични условия/спрян на земята в Ню Йорк и мигрантите бяха превозени с рейсове по останалия път. "

Офисът на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс сподели по-рано, че полетът е бил отклонен към Филаделфия и пасажерите по-късно превозени до града с рейс. Неговият офис, който сигнализира от повече от година за броя на мигрантите, които приема, назова този ход „ нечовечен “. акт на отнасяне на човешки същества като политически пионки—@GregAbbott_TX се опита да ни изпрати необявен и некоординиран под наем аероплан с мигранти, който беше отклонен към Фили заради метеорологичните условия, само че чиито пасажери по-късно бяха превозени тук с рейс “, сподели заместник-кметът по връзките Фабиен Леви.

Губернаторът на Тексас Грег Абът и кметът на Ню Йорк Ерик Адамс враждуваха за мигрантската рецесия. (Getty Images )

Полетът е последният сходен ход от страна на офиса на Abbott, който предходната седмица изпрати полет до Чикаго със 120 мигранти. Източници от офиса на Abbott споделиха на Fox, че всички мигранти са подписали непринуден отвод, както вършат, когато са пътувани с рейс.

Полетите са уголемение на автобусната тактика, която Абът приложи през април 2022 година, когато стартира да транспортира мигранти с рейсове до Вашингтон, окръг Колумбия. Скоро той разшири това до други градове „ убежища “, които лимитират съдействието с федералните имиграционни управляващи.

Офисът на Abbott сподели предходната седмица, че щатът е превозил с рейсове над 82 900 мигранти до градове, в това число Вашингтон, окръг Колумбия; Ню Йорк; Чикаго; Филаделфия; Денвър; и Лос Анджелис. Абът сподели, че интервенцията дава „ жизненоважно облекчение “ на граничните градове и даде обещание да продължи да я прави, „ до момента в който [президентът] Байдън обезпечи границата. “

Ходът провокира гнева на кметовете и администрацията на Байдън. Белият дом го упрекна в осъществяване на политически трик, само че Тексас сподели, че го прави, с цел да помогне на граничните градове, които са потърпевши от граничната рецесия.

Мигрантите, превозени от Тексас с рейсове, също по този начин изостриха към този момент рисковата мигрантска рецесия за град Ню Йорк, където кметът Адамс изиска спомагателна федерална помощ за презаселването и предизвести, че рецесията може да „ унищожи “ града.

p>

През последната година над 160 000 мигранти в Ню Йорк са влезнали в системата за заслон и Адамс неведнъж е подлагал на критика това, което той вижда като липса на дейности от страна на федералното държавно управление, както и Абът за ролята на неговите рейсове в рецесията. Леви сподели, че 14 „ рейса измамници “ са пристигнали за една нощ предходната седмица, най-големият регистриран брой.

„ Не виждам светлината в края на тунела от федералното държавно управление “, сподели Адамс в конференция тази седмица.

 

Търсещите леговище се подреждат на опашка пред Ийст Вилидж, трансфорат в ръководен от града подслон за новопристигнали мигрантски фамилии в Ню Йорк, Съединени щати на 4 декември 2023 година (Fatih Aktas/Anadolu посредством Getty Images)

Администрацията на Байдън уточни финансирането, което е предоставила на градове като Ню Йорк, както и на екипи, които да оказват помощ при обработката разрешителни за работа и правене на рекомендации за усъвършенствания. Междувременно той прикани Конгреса да даде в допълнение финансиране като част от своя спомагателен бюджет.

Тази добавка сега се задържа във Вашингтон, окръг Колумбия, до момента в който законодателите разискват спомагателни ограничавания върху убежището. Междувременно федерални чиновници споделиха предходната седмица, че през ноември е имало над 242 000 срещи с мигранти на южната граница – най-високият връх през ноември.

Тамара Гит от Fox News способства за този отчет.

Адам Шоу е политически кореспондент за Fox News Digital, отразяващ най-вече имиграцията и граничната сигурност.

Можете да се свържете с него на [email protected] или в Twitter.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР