Polestar си поставя амбициозен план за устойчиво производство(снимка: Polestar) Производителят на

...
Polestar си поставя амбициозен план за устойчиво производство(снимка: Polestar)
Производителят на
Коментари Харесай

Polestar обещава въглеродно неутрална кола


Polestar си слага упорит проект за стабилно произвеждане
(снимка: Polestar)

Производителят на електрически автомобили Polestar разкри проекти за иден модел, който ще бъде напълно въглеродно безпристрастен. Това ще значи трагично преосмисляне на целия индустриален развой на компанията, с цел да се избегне потребността от компенсиране на въглеродните излъчвания. Как? Като се отстраняват въглеродните излъчвания.

В момента Polestar има две транспортни средства в портфолиото си: първокласния Polestar 1 GT и напълно електрическия Polestar 2, напомня. Хибридните и електрическите задвижвания слагат тези коли пред доста други във връзка с техните екологични характерности. Но, както отбелязва компанията, материалите, индустриалната верига и веригата на доставки въпреки всичко генерират въглеродни излъчвания. А това може да се промени.

„ Ние произвеждаме електрически транспортни средства, тъй че не се тормозим за моторите с вътрешно горене, които създават токсични излъчвания – само че това не значи, че нашата работа е напълно свършена ”, споделя ръководителят на Polestar за стабилно развиване Фредрика Кларен.
още по тематиката
„ Ще работим за унищожаване на всички излъчвания, произлизащи от производството. Сега е вълнуващо време за производителите на коли, опция да се възползват от момента, да се оправят по-добре и да се осмелят да изградят фантазията за неутрални във връзка с климата, красиви коли ”, добавя Кларен

Проектът на компанията Polestar 0 цели цялостна климатична индиферентност при производството и употребата на колите. Производителят ще се стреми да реализира това не посредством засаждане на дървета, с цел да компенсира излъчванията, а като отстранява източниците на въглерод на всяка стъпка по пътя към основаването на всяко транспортно средство.

Компенсирането не е решение, безапелационен е Томас Ингенлат, основен изпълнителен шеф на Polestar. „ Като се стараем да създадем изцяло климатично безпристрастен автомобил, ние сме желаеме да достигнем оттатък вероятното през днешния ден. Ще би трябвало да слагаме под въпрос всичко, да вършим нововъведения и да гледаме на експоненциални нови технологии, до момента в който проектираме нулевовъглеродното си произвеждане ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР