Полагаме всички усилия, за да може през декември да има

...
Полагаме всички усилия, за да може през декември да има
Коментари Харесай

Денков след срещата с Мецола: План Б няма, очакваме България да влезе в Шенген

" Полагаме всички старания, с цел да може през декември да има решение за присъединение на България към Шенген. Много старания поставят и членовете на кабинета, и заместител министър-председателят Мария Габриел, и министрите на правораздаването и на вътрешните работи. Много от напъните остават невидими, тъй като те са дипломатически ", разяснява българският министър-председател.

Той благодари на Мецола за поканата и за опцията да показа позицията на България по горещите тематики. Денков изрече своите благодарности за поддръжката за участието на страната ни в Шенген.

" Ние се нуждаем от тази поддръжка, ще продължаваме да работим крепко и да поставяме старания, тъй като това е значимо за България и е част от нашето развиване като съвременна страна с високотехнологична стопанска система, работещи институции, господство на закона. Искаме да бъдем част от развиването в Европа ", разяснява министър председателят.

Той посочи, че България не чака единствено да получава, само че и желае в най-кратки периоди да подкрепи развиването на Европейски Съюз като семейство от страни, които работят дружно за своя триумф. 

" България е изпълнила всички условия. На срещата споделих вярата си, че по време на италианското председателство ще бъде реализирана договореност за Шенген ", сподели от своя страна Мецола и благодари на България за оказаната поддръжка на Украйна,

" На срещата обсъдихме и обстановката в Близкия изток ", уточни още ръководителят на Екологичен потенциал.

Виждаме и насърчаваме напъните на българското държавно управление за осъществяването на условията за присъединение към еврозоната. За мен е ясно, че присъединението към еврозоната е допустимо най-хубавото решение за страната и за българите. Благодаря на България за помощта, която оказва на Украйна, добави Мецола. 

Денков е с вицепремиера Мария Габриел в Страсбург за спор с евродепутатите на тематика " Това е Европа ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР