Пол Остър е роден през 1947 година. Известният писател и

...
Пол Остър е роден през 1947 година. Известният писател и
Коментари Харесай

Знам какъв измамник е: Писатели се надигат срещу Тръмп

Пол Остър е роден през 1947 година. Известният публицист и режисьор добре си спомня първите президентски избори, на които имал право да гласоподава. Било 1968 година - с изборно право разполагали навършилите 21-годишна възраст.

Ричард Никсън спечелил с дребна преднина пред претендента на демократите Хюберт Хъмфри, който Остър подкрепил. „ Много от приятелите ми бяха запалени идеалисти. На тях Хъмфри не им изглеждаше задоволително забавен. Ето за какво те въобще не отидоха да гласоподават. Мисля, че с това помогнаха Никсън да бъде определен за президент. А в този момент сме изправени пред същата заплаха ", споделя Остър.
Байдън припомня на Хъмфри
И през днешния ден доста младежи не могат да се припознаят в претендента на демократите. Джо Байдън е на 77 години и сходно на Хъмфри, който също е бил някогашен вицепрезидент, не се възприема като знак на нововъведение и смяна. " И за мен Байдън не беше най-хубавият избор. Но в този момент мисля, че той евентуално е най-хубавият претендент, който демократите биха могли да предлагат в този миг. Байдън осъзнава, че се намираме на значим кръстопът. Навярно е схванал, че носи същата отговорност като Рузвелт през 1932-33 година, когато стана президент по време на Голямата меланхолия ", акцентира Пол Остър.

С този исторически паралел той желае да стимулира тези разочаровани млади гласоподаватели, които през последните месеци подкрепяха останалите претенденти на демократите като Бърни Сандърс. " Знам, че доста от вас са огромни идеалисти и имат огромни очаквания за бъдещето на Съединените щати. Както и че не сте въодушевени от предлагането на демократите за Байдън и Харис и предпочитате въобще да не гласувате. Но това би било ужасяваща неточност!”, предизвестява писателят.
Писатели се сплотяват против Тръмп
За да предотврати сходно развиване, Остър основава самодейността “Писатели против Тръмп” дружно с още шестима свои сътрудници. Сред тях е и брачната половинка на Остър - Сири Хуствет. " Като писатели знаем, че думите имат значение, тъй като могат да трансформират настройките, да подбуден хората към действия”, написа тя в изказване, прочетено на виртуална среща на самодейността, “затова призоваваме всички американци да надигнат глас чрез силата на изборите ".

Над 1100 писатели, режисьори, есеисти и журналисти от цяла Америка към този момент са се включили към самодейността на Остър. Те от дълго време са се отказали от концепцията да трансформират настройката на последователите на Тръмп. " Искам да се обърна към гневните, разочарованите. Към тези, които са отвратени и не желаят да гласоподават. Призовавам ви: помислете още веднъж! Преизбирането на Тръмп и на Републиканската партия може да постави завършек на демокрацията в Съединени американски щати и началото на властническо владичество в една страна, в която никой повече да няма опция да упражнява правото си на глас”, предизвестява Пол Остър.
" Нека го изхвърлим от Белия дом! "
Нюйоркският артист, режисьор и сценарист Джон Туртуро се причислява към апела: " Винаги ни споделят, че това бил най-важният избор в живота ни. И други такива приказки. Но този път в действителност е правилно. Това е нашата народна власт. Така че, бъдете мощни, гласувайте, дано спечелим и изхвърлим този човек от Белия дом. Израснал съм с него и знам какъв лъжец е”, споделя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР