Пол Манафорт Пол Манафорт, бившият шеф на предизборния щаб на

...
Пол Манафорт Пол Манафорт, бившият шеф на предизборния щаб на
Коментари Харесай

Бивш шеф на щаба на Тръмп се очаква да е първият с повдигнато обвинение по руското разследване


Пол Манафорт

Пол Манафорт, някогашният началник на предизборния щаб на президента Доналд Тръмп, ще се съобщи на федералните управляващи в понеделник по отношение на следствието на възможна интервенция на Русия в президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година Това обявиха осведомени източници, представени от СиЕнЕн и " Ню Йорк таймс ".

Твърди се, че някогашният бизнес сътрудник на Манарофт – Рик Гейтс, също е свикан да се съобщи на управляващите.

Така аферата с хипотетичната съветска интервенция в президентски избори в Съединени американски щати може да навлезе в нов стадий още в понеделник, когато се чака да бъдат повдигнати първите обвинявания по следствието, водено от специфичния прокурор Робърт Мълър.

Американските разследващи служби стигнаха през януари до заключението, че Русия се е намесила в изборите в опит да помогне на Доналд Тръмп да победи кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, като е направила хакерска атака и е популяризирала поставящи я в неловко състояние имейли и като е употребила агитация в обществените мрежи да я дискредитира.

Мълър, който е някогашен шеф на ФБР, проверява дали има връзки сред сътрудници на Тръмп и задгранични държавни управления, както и възможни схеми с пране на пари, отбягване на налози и други финансови закононарушения, споделят осведомени с следствието източници.

Той ревизира и дали Тръмп или неговите помощници са попречили следствието.
Тръмп отхвърля изказванията за секрети съглашения с руснаците и споделя, че следствието е " лов на вещици ".

Кремъл също отхвърля да се е намесвал по какъвто и да било метод в американските избори.

Екипът на Мълър прави работата си дискретно и до момента нищо не е изтекло за имената на главните обвинени, остават незнайни и обвиняванията, които ще бъдат повдигнати.

Според Си Ен Ен правосъден състав е одобрил в петък първото обвиняване и през днешния ден може да бъде арестуван най-малко един обвинен.

На този декор президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж изрази неодобрение от следствието за хипотетични връзки сред членове на предизборния му екип и съветското държавно управление.

Тръмп съобщи в Туитър, че се появяват нови и нови обстоятелства " за връзки сред Русия и някогашната му съперничка за президентския пост Хилари Клинтън. " НАПРАВЕТЕ НЕЩО! ", прикани президентът на Съединени американски щати в един от петте си поста в обществената мрежа тази заран.

Тай Коб, член на правния екип на Тръмп, сподели, че мненията на президента не визират репортажа на Си Ен Ен. Държавният глава продължава да сътрудничи на Мълър, добави той.

В туитовете си Тръмп означи, че предизборният екип на Клинтън е оказал помощ за финансирането на политическо следствие против него.

В резултат на това изследване съгласно президента на Съединени американски щати е било основано досието за хипотетичните му връзки с Русия.

Тръмп подсети и за продажбата на уран на Москва по времето, когато Хилари Клинтън е била държавен секретар на Съединени американски щати, за десетките хиляди имейли с класифицирана информация, които тя е съхранявала на частен сървър, както и за решението на тогавашния шеф на ФБР Джеймс Коми да не й повдига обвинявания за допустимо погрешно предпазване на поверителната информация.

" Вместо това те търсят подправено наговаряне сред Тръмп и Русия, което даже не съществува ", съобщи той.

В последния си туит Тръмп сподели, че тематиката за Русия неслучайно се повдига още веднъж тъкмо в миг, когато Републиканската партия се бори за исторически, съгласно президента на Съединени американски щати, данъчни промени и редуциране на налозите.

*Очаквайте детайлности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР