Пол Клемънт беше уволнен от Суонзи, след като тимът записа

...
Пол Клемънт беше уволнен от Суонзи, след като тимът записа
Коментари Харесай

Мениджърът на "Суонзи" стана шестият уволнен от началото на сезона

Пол Клемънт беше уволнен от " Суонзи ", откакто отборът записа единствено една победа в последните си 10 турнирни мача. " Лебедите " са на дъното във Висшата лига с едвам 12 точки от 18 мача. Заради това от Борда на шефовете оповестиха, че " повече не могат да чакат ".

Мениджърът застана отпред на " Суонзи " на 4 януари, заменяйки Боб Брадли. Клемънт беше третият друг треньор през предходната акция, само че стабилизира " лебедите ", помагайки им да останат във Висшата лига. След положителния си старт, Клемънт даже получи премията за " Мениджър на месеца " през януари.

Той води отбора в 41 мача, в които записа 14 победи и 22 загуби. Специалистът, който е на 45 години, получи късмет да бъде управител, откакто от 2009 година работеше като помощник на Карло Анчелоти поредно в " Челси ", ПСЖ, " Реал " (Мадрид) и " Байерн " (Мюнхен).

" Да сменим мениджъра и то тъкмо в интервала към Коледа е последното нещо, което желаеме да създадем. През предишния сезон имахме трима разнообразни мениджъри, по тази причина искахме да дадем време на Пол, само че в този момент усещаме, че ни е нужна смяна, с цел да излезем от тази обстановка ", сподели президентът на " Суонзи " Хю Дженкинс.

We can confirm that the club has tonight parted company with head coach Paul Clement.

Full statement ➡️ https://t.co/1VbiF9jeNtpic.twitter.com/JLFJSjKGx7
— Swansea City AFC (@SwansOfficial) December 20, 2017

От клуба прибавиха, че в идващите 24 часа би трябвало да имат изясненост кой ще води тима. В събота " лебедите " се изправят на своя " Либърти стейдиъм " против " Кристъл палас ", а до 2 януари имат още три мача – " Ливърпул " на 26 декември, " Уотфорд " на 30 декември и домакинство на " Тотнъм " във втория ден на новата година.

Клемънт е шестият уволнен управител от началото на сезона. Преди него това бяха Франк де Бур ( " Кристъл Палас " ), Крейг Шекспир ( " Лестър " ), Роналд Куман ( " Евертън " ), Славен Билич ( " Уест Хем " ) и Тони Пюлис ( " Уест Бромич " ).

 Тони Пюлис, който преди месец беше уволнен от
© Reuters

Тони Пюлис, който преди месец беше уволнен от " Уест Бромич ", е считан за любимец да поеме " Суонзи ".

Именно Пюлис е считан за любимец за поста на Клемнът. 59-годишният управител е родом от Уелс и е експерт за тимове, изпаднали в рецесия. Сред коментираните имена е и различен уелсец Райън Гигс, който занапред навлиза в специалността.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР